eTrebinje
Umjetnost i kultura Hercegovina

Najava: Večeras u Gacku otvaranje izložbe slika troje umjetnika


Izložba slika autora Slavka Tuševljaka, Danijele Novaković i Borka Močevića biće otvorena večeras u 19 časova, u Domu kulture u Gacku. Pred publikom će se naći slike troje autora, različitih stilova i vizija, ali jedinstvenih u daru prema umjetnosti.

Višegradski slikar i direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak interesovanje za likovnu umjetnost pokazuje još kao osnovac, a uz savjete profesora umjetnosti iz srednje škole i kasnije samostalno obrazovanje, uz obimna istraživanja, izgradio je osoben izraz u umjetnosti. Inspirisan Andrićevim djelom, na njegovim radovima ostaju sačuvani likovi iz djela našeg nobelovca, kao i sam Višegrad sa mnoštvom interesantnih motiva. Tuševljak je pohađao Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu, a naporedo je učio i slikao, te se njegove slike nalaze u posjedu kolekcionara širom svijeta.

Mlada akademska slikarka iz Rogatice, Danijela Novaković, navedeno zvanje stekla je na Likovnoj akademiji u Trebinju, a trenutno pohađa master studije iz oblasti vajarstva. Odnedavno je član Udruženja likovnih umjetnika „Ton“ iz Foče, a nedavno je imala priliku da svoje radove na temu Velikog rata predstavi pred fočanskom publikom.

Borko Močević dolazi iz Istočnog Sarajeva, a kao veliki talenat već u petnaestoj godini postao je član Udruženja likovnih umjetnika „FISA“. Slikarstvo je izučavao kod profesora Vladimira Vojnovića, a akademsko obrazovanje je stekao na Panevropskom univerzitetu „Aperion“.

Organizatori pozivaju ljubitelje likovnog stvaralaštva da prisustvuju otvaranju ove zanimljive izložbe, koja će u Domu kulture biti dostupna posjetiocima do polovine marta mjeseca.


eTrebinje


Povezane vijesti

Ambasador Ivancov u Trebinju otvara filmsku reviju i izložbu posvećnu 75. godišnjici pobjede nad fašizmom

eTrebinje

Pred Trebinjcima originalni rekviziti iz igranog serijala o Nemanjićima

eTrebinje

Slike Miće Popovića i Vere Božičković Popović pred trebinjskom publikom

eTrebinje

Izložba „Pogled u centar“ večeras u Kulturnom centru

eTrebinje

Savremena likovna scena Srbije predstavljena trebinjskoj publici

eTrebinje

Otvorena izložba slika Sanje Radmilović

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više