eTrebinje
Umjetnost i kultura Video

Održano veče kratkometražnog filma (Video)

Izvor:

Fotografija:

modex-gacko
Produkcijska kuća Modex gacko

U Galeriji Kulturnog centra Trebinje održano je veče kratkometražnog filma produkcijske kuće “Modeks” iz Gacka. Organizatori promocije bili su Udruženje građana “Sunčana kapija” iz Trebinja, a u saradnji sa Kulturnim centrom. Nakon Trebinja, promocije bi trebalo da budu prikazane i u ostalim gradovima Srpske.

Mladi autori iz Gacka, trebinjskoj publici predstavili su kratkometražne filmove “Svijet bez telefona”, “Niti” i “Beskraj”, kojima su nastojali da oslikaju svoju svakodnevicu.

Kroz kratke priče prikazali su uticaj savremenih društvenih pojava na život kod mladih i ukazali na probleme u društvu sa kojima se suočavaju.

– Našu produkcijsku kuću, podržala je “Sunčana kapija” iz Trebinja. Cilj je da probudimo mlade koji su kod nas u Gacku veoma ambiciozni, skupili smo odabranu ekipu za naše filmove koje ćemo pogledati večeras. Filmovi se baziraju na položaj mladih u društvu, kako svijet utiče na mlade, i kako ih sputava u planovima koje žele da ostvare. U našu ekipu dobrodošla je svaka kreativna osoba, tu smo za svaki vid saradnje. Takve osobe su i trenutno u timu – ističe Nebojša Tovarišić, član produkcijske kuće “Modeks” Gacko.

Da filmska produkcija u Srpskoj nije na zavidnom nivou, saglasni su i mladi autori.

Kada je riječ o opremi i sredstvima, za ovakve projekte ih nema, pa su morali sve sami, da glume, montiraju i budu idejni tvorci priča za filmove.

– Moj zadatak je da glumim. Svi se nađemo na kafi i dogovorimo se ko će šta da radi. Imamo planove za nove filmove i scene, razmišljali smo i o pozorištu, kojeg u Gacku trenutno nema – rekao je Rastko Stojanović, član produkcijske kuće “Modeks” Gacko.

Članovi “Modeksa”, osim krtakometražnih filmova, radili su i humorističke skečeve, reportaže, kao i serijal pod nazivom “Neđeljnik”.

Filmom “Beskraj”, koji je prikazan u Trebinju, konkurisali su za filmski festival u Beogradu, koji će se održati u martu ove godine. U njihov tim, kažu dobrošli su svi kreativci, jer trenutno ih ima sedmoro.

RTRS


Povezane vijesti

Gačani izigrani: Umjesto zgrade za mlade bračne parove, Opština sufinansira m2 sa 150 KM

eTrebinje

Zapošljavanje u Upravi posvađalo načelnika i većinu u Gacku

eTrebinje

Gacko: Olujno nevrijeme izazvalo veliku štetu

eTrebinje

U velikom požaru kod Gacka stradale krave

eTrebinje

Obilježeno 80 godina od velikog zločina kod Gacka

eTrebinje

RiTE „Gacko“ mora platiti Dukiću devet miliona maraka odštete

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više