eTrebinje
Najnovije Trebinje

Usvojeni planovi rada i djelovanja javnih ustanova i preduzeća

Izvor:

Fotografija:


Odbornici Skupštine grada Trebinja usvojili su danas plan rada i djelovanja za 15 javnih ustanova i preduzeća za 2019. godinu.

Usvojeni su planovi rada i djelovanja javnih ustanova Centra za socijalni rad, vrtića “Naša radost”, Doma mladih, Centra za informisanje i obrazovanje, Kulturnog centra, Turističke organizacije, Doma zdravlja, Apoteke, “Trebinjesporta”, Muzeja Hercegovine, Narodne biblioteke, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, “Ekologije i bezbjednosti”, Agrarnog fonda i javnog preduzeća “Radnik”. 

Glavna primjedba i opozicionih i odbornika vlasti bila je da ovu vrstu izvještaja treba usvajati u decembru, a ne u martu u godini na koju se planovi odnose jer ustanove na ovaj način rade bez plana i programa duže od 60 dana. 

Odbornik PDP-a Saša Borjan istakao je da su primijetna značajna povećanja izdavajanja za bruto plate u pojedinim ustanovama. 

Odbornik SDS-a Vidomir Begenišić rekao je da je plan programa javnih ustanova jasno stavio do znanja da ovogodišnji budžet ima socijalni, a ne razvojni karakter. 

On je ukazao i na visinu vlastitih prihoda pojedinih ustanova i preduzeća, koji su do 30. septembra 2018. naplaćeni manje od plana. 

“Centar za informisanje i obrazovanje ima prihode od 84.000 KM, a preduzeće ‘Radnik’ 90.000. Na tržištu, sad ili ikad, ima posla u građevinskom sektoru, a ‘Radnik’ ima prihode koliko i medijska kuća”, naveo je Begenišić. 

Odbornik SNSD-a Gordan Mišeljić pohvalio je rad Narodne biblioteke i Kulturnog centra, navodeći da je očigledno da njihova rukovodstva znaju svoj posao. 

NJegov stranački kolega Srđan Simović naveo je da se sve odluke donose s ciljem da javne ustanove povećaju prihode, što će omogućiti i zapošljavanje novih radnika. 

Odbornici skupštinske većine podržali su i prijedlog Odjeljenja za privredu da se poveća boravišna taksa sa postojeće dvije na tri KM za hotele, hostele i motele, dok će boravišna taksa za privatni smještaj na godišnjem nivou ubuduće iznositi 30 KM za krevet. 

U obrazloženju odluke navedeno je da su se na ovaj korak odlučili zbog toga što je Trebinje proglašeno za prvo turističko mjesto u Republici Srpskoj. 

U toku je dvosatna pauza nakon koje će odbornici nastaviti rad o ostalim tačkama dnevnog reda. 

SRNA


Povezane vijesti

ĆURIĆ: Očekujem da institucije rade svoj posao

eTrebinje

Ćurić: Vatrogasci koji nisu prošli sistematski pregled biće raspoređeni na druga radna mjesta, mora da se zna „ko kosi, ko vodu nosi“

eTrebinje

Ćurić: Projekat aerodroma u Trebinju na ponos svih nas

eTrebinje

Mirko Ćurić: Ako Bisera neće da pomogne, neka ne odmaže

eTrebinje

Gradonačelnik Ćurić: Uspjeh Hercegovačke kuće vjetar u leđa za dalji rad

eTrebinje

Ćurić najavio novi studijski program: Mediteranska poljoprivreda postaje prioritet (VIDEO)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više