eTrebinje
Hercegovina

Žustro u NSRS – Hercegovci ponovo najglasniji, oštar duel Tamindžije i Vukanovića

skupstina-srpske

Narodni poslanici iz Hercegovine su danas vodili glavnu riječ. Akteri poprilično oštrog duela su SNSD-ov Ilija Tamindžija i član SDS–ovog kluba poslanika Nebojša Vukanović.

Govorili su o nekoliko aktuelnih tema u Hercegovini sa fokusom na poslovanje energetskog sektora i privatnih preduzeća.


Vukanović je rekao kako u Hidroelektranama na Trebišnjici kasne plate. Ponovio je da je popucao HET- ov kanal u selu Pađeni i iznio niz optužbi na račun rukovodstva Elektroprivrede Republike Srpske.

Na sve je vrlo oštro reagovao SNSD- ov Ilija Tamindžija koji je istakao da Vukanović govori samo neistine i obmanjuje javnost.

„Plate radnicima HET- a su isplaćene i ne znam zašto imate potrebu da stalno širite dezinformacije. Kada je u pitanju kanal u Pađenima taj projekat još nije završen, a vaša priča nije utemeljena na činjenicama. Isto tako, konstantno iznosite neistine na račun Elektroprivrede”, rekao je Tamindžija.

On je dodao da se ERS suočava sa teškim periodom smanjene proizvodnje zbog ispadanja i havarije na HE Plat, ali da je i uprkos tome Elektroprivreda u ovoj godini planirala i odradiće najveće investicije do sada, nastavak gradnje HE Dabar, početak radova na HE Buk Bijela, ali i izgradnju Vjetroparka u Trebinju. Radi se o investicijama vrijednim stotine miliona KM, naveo je Tamindžija.

Oštra rasprava povela se i oko poslovanja privatnog sektora u Hercegovini. Vukanović je u više navrata optužio vlasnika Mljekare Pađeni zbog, kako je rekao niskih plata i kulučenja radnika u ovoj fabrici.

Tamindžija je replicirao Vukanoviću i istakao da je mljekara uzoran kolektiv koji je povećao broj kooperanata koje redovno isplaćuje, da je zahvaljujući njenom radu utrostručen broj muznih grla u Hercegovini.

“Želim da Vam postavim pitanje da li je razlog za napad na vlasnika mljekare jer je prestao da vam plaća reket, ili sad radite za drugo lice, konkretno industriju Megle koja želi da uđe na tržište?”, pitao je Tamindžija.

Na ovo je Vukanović odgovorio da nikada nije uzeo niti jednu marku od privrednika ni u Hercegovini ni drugdje, ali i da će ako to neko dokaže napustiti NSRS.

Prepucavanje je nastavljeno , a teme su se nizale. Govorilo se o nekretninama, ličnim imovinskim kartonima, platama, doprinosu Hercegovni…

eTrebinje


Povezane vijesti

Tamindžija: Male solarne elektrane izuzeti iz postupka dodjele koncesije

eTrebinje

Uskoro konačna odluka o povredama kodeksa ponašanja

eTrebinje

Nevesinje: Dodijeljena najviša priznanja opštine

eTrebinje

Narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji NAJVEĆE PRIZNANJE Nevesinja

eTrebinje

“LAKO ĆE OD MENE ODBRANITI CRKVU” Vukanović se izvinio patrijarhu i vjernicima

eTrebinje

Savez opština istočne Hercegovine reagovao nakon teksta Nebojše Vukanovića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više