Trebinje

Južni gradski izlaz: Trebinjski maturanti zasadili platane


Maturanti trebinjskih srednjih zasadili su danas deset stabala platana na dijelu Južnog gradskog izlaza, koji bi, kako je zamišljeno trebalo da nosi ime „aleja maturana“.

Plan je da i svake naredne godine trebinjski maturanti zasade platane i druge sadnice uz novoizgrađenu saobraćajnicu od naselja Gučine do Mokrih Dolova i ostalim dijelovima grada.

 Direktor AD „Komunalno“ Nedjeljko Lambeta istakao je da su na ovu ideju došli u saradnji sa učenicima, nakon saznanja da su se u Trebinju, u slične aleje sadila drveća sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ali da je ta lijepa akcija vremenom prestala.

„Ovo je dio Trebinja  dobija sasvim novi izgled, zbog čega smo i odlučili da prva aleja u koju su platane zasadili učenici ude upravo ovdje. Sa ovom akcijom ćemo nastaviti i u narednim godinama“, naveo je Lambeta.

On je istakao da će na novoizgrađenoj saobraćajnici u narednih nekoliko dana biti postavljeno i deset kanti za smeće.

Učenik Centra srednjih škola Srđan Domazet kazao je da mu je drago što su posađeni platani i što Trebinje dobija prvu aleju u koju su ih zasadili učenici .

„U okviru predmeta ‘Demokratija i ljudska prava’ došli smo na ideju da svaka generacija maturanata zasadi nove sadnice i da učestvuju u uređenju zelenih površina“, naveo je Domazet.

Ideju su, kako je rekao, podržali Grad Trebinje i „Komunalno“, koji su obezbijedili sadnice platana.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Muzička škola ispratila sedmu generaciju maturanata

eTrebinje

Gimnazijalci proslavljaju maturu: Kiša otkazala defile

eTrebinje

Maturanti u Doboju se odrekli skupih odjela, novac donirali u humanitarne svrhe

eTrebinje

Generacija maturanata 1983./84. godine poziva na proslavu tridesetpete godišnjice mature

eTrebinje

Trebinje okupirali turisti: Nema slobodnog smještaja za Vaskrs i 1. maj

eTrebinje

Dodik na nedjeljnoj kafi pod platanima

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više