eTrebinje
Izdvojeno Trebinje

Bez zdrave porodice nema naprednog društva


Povodom Međunarodnog dana porodice danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao prijem za predstavnike Udruženja višečlanih porodica „4 plus“, Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ i Udruženja roditelja djece i omladine „Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja.

Prema riječima Mirka Ćurića, gradska uprava je tokom  protekle dvije godine pokrenula 32 programa koji se tiču materijalnog osnaživanja porodice, što će činiti i ubuduće kroz zapošljavanja, te razne vidove novčane i druge pomoći, kako bi imali zdravu porodicu.


„Pokrenuli smo mnoge vidove pomoći za porodice poput mjesečnih izdvajanja novčanih sredstava za djecu osnovce i srednjoškolce čiji roditelji ili staratelji ne rade, za one školarce koji putuju iz sela u grad u školu i mnoge druge“, naveo je Ćurić, dodajući da se svi projekti realizovani protele godine nastavljaju i ove, kojima se  želi ojačati porodica.

Aleksandar Sarić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvero i više djece, kaže da su jedino udruženje koje nema ni jednu porodicu da bar jedan član nije zaposlen.

„Dogovorili smo sastanak sa gradonačelnikom Ćurićem u narednom periodu kako bi riješili još neke naše probleme. Moramo kao nacionalni prioritet da istaknemo porodicu, rađanje i majku“, kazao je Sarić.

Snežana Misita, predsjednik Udruženja „Bebe“ rekla je da za osam godina postojanja, udruženje na nivou Hercegovine broje 99 beba. „Naredne sedmice očekujemo stotu bebu u našem udruženju i nije to samo naš uspjeh već  i Grada Trebinja“, kazala je ona.

I u udruženju „Sunce nam je zajedničko“ zahvalni su Gradu Trebinju na saradnji i nesebičnoj podršci. „Gradonačelnik i gradska uprava prepoznaju naše probleme. Teško  je biti roditelj djeteta sa posebnim potrebama, ali pomoć gradske uprave Trebinja daje nam snagu da idemo dalje i da se borimo“, rekla je Milica Adžić iz udruženja „Sunce nam je zajedničko“.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

U Trebinju obilježen Međunarodni dan porodice (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više