eTrebinje
Hercegovina

Nevesinje: Proslavljena slava Sabornog hrama i opštine

Izvor:

Fotografija:

Невесиње - Спасовдан - литија

U Nevesinju je danas Svetom arhijerejskom liturgijom i slavskim obredima proslavljen Spasovdan – krsna slava ove hercegovačke opštine i Sabornog hrama.
Svetu liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg služio je NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uz sasluženje sveštenika iz cijele Hercegovine. 

Slavskim svečanostima prisustvovali su predstavnici vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća, gosti iz hercegovačkih opština i Nevesinjci. 

Nakon bogosluženja, tradicionalna svečana litija prošla je ulicama Nevesinja, dok su lomljenje slavskog kolača i slavski obred obavljeni u porti Sabornog hrama. 

Građanima se obratio vladika Dimitrije koji je govorio o važnosti današnjeg praznika. 

“Mi se danas sjećamo istorijskog događaja, vaznesenja Hristovog, a današnja liturgija na kojoj ljubimo jedni druge i, prije svega Gospoda, slika je tog vaznesenja. LJubav je osnov vjere i treba da je širimo jedni prema drugima i prema Gospodu”, poručio je vladika Dimitrije. 

Građanima Nevesinja čestitku je uputio i načelnik opštine Milenko Avdalović, koji je poželio da im praznik bude na zdravlje, spasenje i radost. 

“Daće Bog da bude i rodna godina, da živimo u miru i ljubavi, da čuvamo jedni druge kao i naše Nevesinje”, rekao je Avdalović. 

Pripremljen je i kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi nevesinjskog Kulturno-umjetničkog društva i etno-grupa “Simonida i Sveti Dimitrije”.

SRNA


Povezane vijesti

Otkaz nevesinjskom policajcu: Osumnjičen za lažiranje otmice

eTrebinje

Kod Nevesinjaca nađena veća količina oružja i municije

eTrebinje

Nevesinjac uhapšen zbog pokušaja ubistva

eTrebinje

Sljedeće godine izgradnja solarnih elektrana u Nevesinju

eTrebinje

Nevesinjac uputio prijetnje po život sugrađaninu

eTrebinje

Meso krao od rođaka i (pro)davao pašenogu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više