eTrebinje
Trebinje

Trebinje dobilo novo „tročlano predsjedništvo“ beba

Izvor:

Fotografija:


„Tročlanim predsjedništvom“ beba, među 50 prijavljenih u narednih godinu dana predsjedavaće najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara – Marija Nikolić, Teodora Ćaćić i Nikola Milojević

U Trebinju je danas održana „Konferencija beba“, na kojoj je po tradiciji birana najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara, a priređeno je i takmičenje beba u puzanju.


„Tročlanim predsjedništvom“ beba, među 50 prijavljenih u narednih godinu dana predsjedavaće najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara – Marija Nikolić, Teodora Ćaćić i Nikola Milojević.

Posebno zanimljivo za učesnike i posjetioce manifestacije bilo je takmičenje beba u puzanju, a najbrža je bila Sunčica Obadović.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje, uz podršku sponzora koji su obezbijedili prigodne nagrade za učesnike, a u partnerstvu sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević ističe da je cilj ove  konferencije podizanje svijesti o značaju rađanja, tim prije što i Trebinje na planu nataliteta bilježi negativne trendove.

„Grad Trebinje sa svoje strane čini napore i kao malo koja sredina može da se pohvali da mjerama pronatalitetne politike želi bitno da utiče na povećanje nataliteta. Siguran sam da su te mjere već do sada dale rezultate i da ćemo u tom pravcu i nastaviti. Djeca su naše najveće bogatstvo i na njima počiva budućnost ovog grada“, rekao je Milošević.

Svim beba uručeni su pokloni brojnih sponzora, a onoj sa najviše braće i sestara i novčani bon NLB banke od 100 KM.

Manifestacija je okupila 50 beba, koje su rođene od 28. juna 2018. do 25. juna 2019. godine.
U zabavnom dijelu programa nastupili su izvođači sa ovogodišnjeg Dječijeg festivala „Zvon zvonke pjesme“ i članovi Plesnog kluba „Maris“.

M.I./Radio Trebinje


Povezane vijesti

Trebinje: U prošloj godini 18 beba manje nego u 2018.

eTrebinje

Treću šansu za prinovu dobilo 157 parova

eTrebinje

Za svaku novorođenu bebu 1000 KM iz opštinskog budžeta

eTrebinje

Natalitet u Srpskoj najmanji u regionu

eTrebinje

Odobreni svi zahtjevi za vantjelesnu oplodnju

eTrebinje

Bebi bum u Trebinju: Pet beba u jednom danu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više