eTrebinje
Hercegovina

Bileća: Blokirani računi opštine! (Video)

bileca-panorama
Bileća panorama

Račun opštine Bileća danima je u blokadi. Novca nema, a dugovi samo rastu, potvrđuju i nadležni. Zbog havraije u Platu u Bileću ne stižu ni pare od naknade za potopljeno zemljište iz HET-a. Veliki problem je što više od pola opštinskog budžeta ide za plate radnika.

Kada i kako će opština Bileća izaći iz finasijske blokade niko ne zna. Ne znaju ni nadležni koji pred kamere ne žele. I oni priznaju najviše ispaštaju građani Bileće, a ponajviše oni zaposleni u ovoj administraciji.


Plate nema, a ko zna hoće li je i biti, komentar je radnika ali ni oni pred kamere neće. U sindikatu kažu nižim budžetskim korisnicim se već duguju dvije plate. Poručuju zarađeno će tražiti na sudu.

– U slučaju kašnjenja plate mi ćemo sve probleme rješavati putem Agencije za mirno rješavanje radno-pravnih soporova, a u zadnjem slučaju i putem suda. Tolerantni smo do kraja mjeseca za prethodni mjesec da možemo sačekati platu, teško je živjeti sa ovom platom koja je minorna i mala, a ne bez plate – rekao je Milorad Vojnović, predsjednik Sindikata opštine Bileća.

I u Centru za socijalni rad su se uhvatili za glavu, plaše se da ne ispaštaju najosjetljivije kategorije. Iako resorno ministarstvo na vrijeme uplati novac za socijalnu pomoć, radnicima Centra su ruke vezane jer je račun opštine blokiran.

– Račun je blokiran i mi očekujemo da se odblokira za nekoliko dana. Očekujemo isplatu socijalnih pomoći i ostalih pomoći što se tiče socijelne zaštite za peti mjesec. Više imamo problema što se tiče jednokratnih pomoći i mislim da bi stav opštine trebao da bude da u prvom isplatnom redu bude isplata socijalnih pomoći i socijalnih davanja – istakla je Branka Radmilović, direktor Centra za socijalni rad Bileća.

Iz Poreske uprave Republike Srpske kažu da do danas dug opštine Bileća iznosi 204 500 maraka. Dodaju da ova Opština nema reprogramiranih poreskih obaveza. Dug u redovnoj naplati iznosi 94 565 maraka, a dug po rješenjima prinudne naplate iznosi 109 960 maraka.

ATV


Povezane vijesti

Podijeljeni sjemenski paketi za 140 poljoprivrednika

eTrebinje

Rasvijetljena “Teška krađa” kojom je pričinjena šteta od 12.000 KM

eTrebinje

Prehrambeno-higijenski paketi za najugroženije

eTrebinje

Berkovići, Bileća: Nema zaraženih virusom korona

eTrebinje

Pronađena puška u napuštenoj kući

eTrebinje

Košarac: Napraviti carinski terminal

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više