eTrebinje
Izdvojeno Region

Escherichia coli na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj!


Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), upozorava javnost da je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od 27. juna 2019., tokom trećeg ispitivanja kakvoće mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2019. godini, utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, uzorkovanog 26. juna 2019. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje čl. 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

S obzirom da uzorci mora na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj, zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne odgovaraju uslovima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavještenja.


dubrovnikinsider.hr


Povezane vijesti

Na plaže od 18. maja, uz poštovanje distance

eTrebinje

Fekalije se izlivaju u more kod Dubrovnika

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više