eTrebinje
Najnovije Video Tenis

ZA ISTORIJU TENISA: Đoković, nakon drame, odbranio trofej na Vimbldonu (Video)

Izvor:

Fotografija:


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 12:12) u finalu grend slema u Vimbldonu. Istorijski peti set u kome je odigrano 24 gema i koji će se dugo pamtiti završen je rezultatom 12:12, da bi Novak riješio tajbrejk u svoju korist (7:3).

Prvi reket svijeta Novak Đoković danas je osvojio svoj 16. grend slem trofej, a peti u karijeri pehar pobjednika Vimbldona!

Protivnik je bio Rožer Federer , najteži mogući na travnatoj podlozi. Osmostruki osvajač nezvaničnog prvenstva svijeta Rodžer Federer, koji je u polufinalu sa centralnog terena pobijedio Rafu Nadala.

48. meč u karijeri, pripao je Đokoviću koji sada u dosadašnjim pobjedama vodi sa 26:22.

Federer srpskog tenisera nije pobeđivao od Završnog mastersa 2015. godine, a Novak je od tada trijumfovao tri puta. Poslednji put bio je prošle godine u polufinalu Mastersa u Parizu.


Povezane vijesti

Ivanišević: Ne ljutim kada Đoković viče na mene dokle god pobjeđuje

eTrebinje

Otkrivena nova buba u Srbiji, dobila ime po Novaku Đokoviću

eTrebinje

Trebinje: Đoković u petak na slavi grada

eTrebinje

Novak Đoković za deset miliona kupio apartman u Herceg Novom

eTrebinje

Đoković sa braćom posjetio Dubrovnik

eTrebinje

Đoković sa ivice ponora do polufinala Vimbldona

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više