eTrebinje
Hercegovina

Krunić: Završetak vještačke akumulacije za mjesec dana

Izvor:

Fotografija:


Načelnik opštine LJubinje Darko Krunić rekao je Srni da vještačka akumulacija za navodnjavanje 280 hektara LJubinjskog polja, investicija vrijedna 2,7 miliona maraka, treba da bude završena u roku od mjesec dana.
Krunić je naveo da je za ovaj projekat 85 odsto sredstava obezbijeđeno kreditom Svjetske banke, 200.000 maraka od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srpske, dok je opština LJubinje za ovu namjenu izdvojila 350.000 maraka. 

On je dodao da je razvedena sekundarna mreža za navodnjavanje. 

Govoreći o realizaciji predizbornih obećanja, načelnik opštine LJubinje rekao je Srni da ova opština još čeka na realizaciju rekonstrukcije puta LJubinje-Stolac, koji nije u nadležnosti lokalne uprave. 

On je rekao da je ovaj projekat vrijedan šest i po miliona maraka i da sve zavisi od pomoći Vlade. 

Načelnik ljubinjske opštine naveo je da je projekat pravljenja rezervnog voda za snabdijevanje električnom energijom LJubinja nije realizovan zbog toga što “preduzeća `Elektrohercegovina` i `Elektropenos BiH` ne mogu da se usaglase o nadležnosti”. 

“Opština LJubinje snabdijeva se strujom iz Federacije BiH, tačnije iz Stoca, gdje je dio terena još pod minskim poljima, tako da kad dođe do kvarova ljudi nisu u mogućnosti da intervenišu. Zbog toga smo tražili rezervni vod električne energije koji bi se radio od Veličana u Popovom polju kod Trebinja do opštine LJubinje, oko 13 kilometara dužine”, pojasnio je Krunić. 

On je dodao da je do sada izgrađen 35-kilovoltni vod do Veličana i da je ovaj projekat, vrijedan milion maraka, na tome zaustavljen. 

Prema riječima načelnika opštine LJubinje, u ovoj opštini problematično je vodosnabdijevanje, budući da su visoki troškovi električne energije za pumpanje vode iz vodozahvata na Berkovićima. 

“Do prije četiri mjeseca vodosnabdijevanje LJubinja je bilo dovedeno u red, ali zbog promjene skupštinske većine koja nema komunikaciju sa mnom i direktora `Vodovoda`, LJubinje sada ponovo ima problem sa isporukom vode”, tvrdi Krunić. 

Govoreći o realizaciji socijalnih programa podrške mladim ljudima pri zapošljavanju, Krunić je naveo da je ova opština omogućila svim studentima da po završetku studija odrade pripravnički staž u lokalnoj upravi. 

On je dodao da opština dodjeljuje nagrade za najbolje đake ljubinjskih škola. 

Krunić je naglasio da u protekle tri godine, zbog veoma malog budžeta kojim raspolaže opština /1.700.000 KM/ u lokalnu upravu niko nije zaposlen. 

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu na područjo opštine zamijenjena je, odnosno postavljena led rasvjeta, a taj projekat vrijedio je 250.000 maraka.

SRNA


Povezane vijesti

Ljubinje polako odumire: Ulice prazne, mladi se ne vraćaju

eTrebinje

Opljačkana kladionica u Ljubinju

eTrebinje

Ljubinje: Upitan opstanak peradarske proizvodnje (VIDEO)

eTrebinje

Napali policajce u Ljubinju, jednom slomili šaku

eTrebinje

„Ljubinju i Stocu po milion KM pomoći“

eTrebinje

Ukrao novac iz novčanika: Uhapšen lopov iz Ljubinja

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više