eTrebinje
Odbojka

Junak Srbije Tijana Bošković obećava: Bićemo još bolje!

Izvor:

Fotografija:


Jedan od junaka plasmana odbojkašica Srbije na Olimpijske igre u Tokiju, Tijana Bošković, poručila je da reprezentacija ima još “rezerve” u svojoj igri.

Svjetske i evropske šampionke sinoć su arhivirale kvalifikacioni turnir u Vroclavu, na kojem su ostvarile sve tri pobjede i tako izvadile vizu za najveću smotru sporta.

Srpskinje su se lako obračunale sa Tajlandom i Portorikom, a potom su morale dobro da “potegnu” kako bi na pleća oborile Poljakinje. Izgubile su prvi set, ali su onda dodale gas i sa uspjehom privele meč kraju.

– Prije svega, čestitam svojoj ekipi na plasmanu u Tokio. Činjenica je da nismo pokazale najsjaniju igru, da možemo igrati još bolje. Ali, najvažnije je da nismo posustale. Čak smo u četvrtom setu imale pet i šest poene zaostatka. Uspjele smo da se vratimo i na kraju pobijedimo – izjavila je naša Bilećanka, inače, najefikasniji akter susreta sa 27 poena.

Sjajni korektor je pohvalila i domaći sastav, koji se, nošen podrškom sa tribina, pokazao u sjajnom svjetlu.

– Znali da neće biti nimalo lako. Poljska je prethodno i u Ligi nacija pokazala da ima ozbiljan tim. Pritom, imala je i navijače na svojoj strani, a oni su sigurno bili igrač više za domaće – zaključila je Tijana.

Kapiten Maja Ognjenović nije skrivala zadovoljstvo što je ostvaren jedan od najvažnijih ciljeva u ovoj godini.

– Veoma sam ponosna jer nije bilo lako, zaista. Još nismo na vrhuncu forme, ali na želju i zajedništvo možemo da dobijemo. Nekad ne presuđuje “suvi” kvalitet. Presrećne smo – jasana je Maja.

Selektor Zoran Terzić se nada još boljim izdanjima “plavih gracija”. Prava prilika da nastave uzlaznom putanjom je predstojeći kontinentalni šampionat, na kojem brane zlato.

– Moramo da budemo zadovoljni plasmanom na četvrte Olimpijske igre zaredom. Prije 15 ili 20 godina je bio san samo da odemo tamo. To je veliki uspjeh. Nije bila najbolja naša igra, ali nadam se da će ovim rezultatom i zamajcem Evropsko prvenstvo igrati u još boljem raspoloženju i još boljoj formi – zaključio je Terzić poslije položenog ispita u Vroclavu.

Srpska Cafe


Povezane vijesti

Tijana Bošković MVP Svjetskog prvenstva

eTrebinje

Tijana Bošković svečano otvorila igralište u rodnom gradu

eTrebinje

Projektil Tijane Bošković za novi svjetski rekord (VIDEO)

eTrebinje

Fantastična hercegovka prijeti da obori rekord

eTrebinje

Gest za divljenje: Tijana Bošković dovela autobus djece iz Hercegovine u Arenu

eTrebinje

Jedna igra za BiH, druga za Srbiju: Evropsko prvenstvo donosi duel sestara Dajane i Tijane Bošković

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više