eTrebinje
Najnovije Hercegovina

Gacko: Komunalci ne odustaju od štrajka, ulice prekrivene smećem

Izvor:

Fotografija:

ГАЦКО, 20. АВГУСТА /СРНА/ - Радници предузећа "Комус" у Гацку ни након седам дана не одустају од штрајка јер ни на данашњем састанку са руководством општине Гацко договор није постигнут, а тражени захтјеви нису испуњени.

Radnici preduzeća “Komus” u Gacku i nakon sedam dana ne odustaju od štrajka jer ni na današnjem sastanku sa rukovodstvom opštine Gacko dogovor nije postignut, a traženi zahtjevi nisu ispunjeni.
Predstavnici radnika gatačkog “Komusa” sastali su se sa zamjenikom načelnika opštine Gacko Radojicom Antunovićem i predsjednikom lokalnog parlamenta Jovanom Kovačevićem. 

Radnici u štrajku tražili su isplatu dvije plate, a danas im je uplaćena samo jedna zbog čega će, prema riječima predsjednika Štrajkačkog odbora “Komusa” Milana Šupića, štrajk biti nastavljen. 

“Ništa nećemo raditi, nikakav dio posla nećemo odraditi dok se ne dogovorimo. Kada nam daju čvrsta obećanja mi ćemo raditi”, rekao je Šupić. 

Posljednju platu radnici preduzeća “Komus” u Gacku primili su za april mjesec, dok su u decembru, januaru i februaru primili minimalce, pa je, prema riječima radnika, nezadovoljstvo veliko. 

“Nemoguće je preživljavati na ovakav način i sa ovim platama koje smo mi dobili u ovoj godini. Znači, dobili smo tri minimalca i dvije pune plate, a sada je avgust”, rekao je radnik Đoko Davidović. 

Radnica Ivana Maljević kaže da bi možda i našli neki zajednički jezik kada bi im se neko bar ljudski obratio, a ovako još stoje pri svom stavu i traže dvije plate. 

Ranici “Komusa” ne rade već sedam dana, a kontejneri u Gacku su odavno napunjeni, pa stanovnici smeće ostavljaju pored.

SRNA


Povezane vijesti

Gačani izigrani: Umjesto zgrade za mlade bračne parove, Opština sufinansira m2 sa 150 KM

eTrebinje

Zapošljavanje u Upravi posvađalo načelnika i većinu u Gacku

eTrebinje

Gacko: Olujno nevrijeme izazvalo veliku štetu

eTrebinje

U velikom požaru kod Gacka stradale krave

eTrebinje

Obilježeno 80 godina od velikog zločina kod Gacka

eTrebinje

RiTE „Gacko“ mora platiti Dukiću devet miliona maraka odštete

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više