eTrebinje
Trebinje

Pomoć trebinjskim pčelarima: Košnice za početnike


Trebinjski Agrarni fond danas je podijelio po pet košnica za 20 pčelara početnika koji imaju od jednog do 20 pčelinjih društava, a članovi su Udruženja pčelara „Leotar“.

U ovu donaciju Agrarni fond je uložio 10,5 hiljada KM, oprema je nabavljena od lokalnih firmi, a košnice su dobili pčelari koji su ispunili uslove javnog poziva.


Direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina je rekao da su i prethodnih godina dijeljene košnice i pčelarska oprema za pčelare početnike i najavio da će, ukoliko bude novca, do kraja godine biti još jedna podjela.

– Pčelarstvo je grana koja se razvija u Trebinju i smatrali smo da treba pomoći onima koji šire svoje pčelinjake kako bi imali jaka pčelinja društva. Na ovaj način želimo da podstaknemo i trebinjske privrednike, novac koji dajemo da ostaje u ovom gradu, te da mogu živjeti od svoga rada – rekao je Dutina.

On je dodao da nadležna komisija prati realizaciju svih dosadašnjih donacija poljoprivrednicima, te da u najvećem broju nije bilo zloupotreba, a oni kod kojih su primijećene zloupotrebe nemaju pravo na pomoć ovog Fonda najmanje pet godina.

Pet opremljenjih košnica danas je dobili i Zoran Bašić i Željko Ninković.

– Već tri godine se bavim pčelarstvom sa svojom djecom. Imam petnaest košnica i ovih pet će nam mnogo značiti – kaže Bašić.

– Ovo je prva donacija koju sam dobio u životu. Bavim se pčelarstvom, nismo zaposleni ni žena ni ja. Najvažnija je volja i ljubav prema poslu, treba da pobjedi onaj ko radi – poručuje Željko Ninković.

Predsjednik Udruženja pčelara „Leotar“ Obrad Ninković ističe da je Agrarni fond imao sluha da prepozna značaj pčelarstva i da pomaže mladim pčelarima da se upuste u vrlo rizično zanimanje.

– Nadam se da će se naći načina da se i drugim zainteresovanim pčelarima početnicima podijeli ovakva pomoć, a pčelarima poručujem da ih ova izuzetno teška godina ne pokoleba u daljem radu – istakao je Ninković.

radiotrebinje.com


Povezane vijesti

Podijeljeno 206 sjetvenih paketa (Video)

eTrebinje

Besplatna dodjela zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju (Video)

eTrebinje

Poziv za besplatnu dodjelu parcela za povrtlarsku proizvodnju

eTrebinje

Sadi se i tamo gdje se ni vilama nije radilo

eTrebinje

Agrarni fond: Poljoprivrednicima u Trebinju ove godine na raspolaganju 300 000 KM

eTrebinje

Trebinjski Agrarni fond od ponedjeljka na novoj adresi

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više