eTrebinje
Izdvojeno Trebinje

Prvi put u Trebinju kontrolisan nivo buke iz kafića


U Trebinju je prošlog mjeseca prvi put korišćen mjerač nivoa buke koju emituju ugostiteljski objekti.

Kako je saopšteno iz nadležnog gradskog odjeljenja, ekološki inspektor je za mjerenje buke angažovao licenciranu firmu, a kontrola je rađena u skladu sa važećim propisima i po definisanim metodologijama.


„Nakon dobijanja izvještaja o rezultatima mjerenja od ovlaštenog pravnog lica koje je vršilo mjerenje, gradski ekološki inspektor je izdao prekršajni nalog, naložio plaćanje troškova postupka mjerenja i naložio mjere za smanjenje nivoa buke subjektima nadzora kod kojih su utvrđene nepravilnosti, tj. koji su emitovali buku veću od maksimalno dozvoljene“, navedeno je u saopštenju iz Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije.

Podsjećaju da novčane sankcije za prekomjernu buku iznose od 800 do 3.000 KM za pravno lice i od 300 do 1.000 za odgovorno lice, dok je za fizičko lice i ugostitelja kao preduzetnika kazna od 400 do 500 KM.

Slične kontrole, kako ističu, nastaviće se i u narednom periodu.

Radio Trebinje


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više