eTrebinje
Video Trebinje

Počelo uređenje biciklističke staze (Video)

Izvor:

Fotografija:


Trebinje će dobiti novu biciklističku stazu do sredine oktobra, kada je planirano održavanje Balkanskog prvenstva u biciklizmu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mjesto radova, koji su počeli prije desetak dana, obišao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je rekao da su na projektu angažovani građevinska operativa i radnici javnih ustanova i preduzeća.

On je izrazio zadovoljstvo što radovi teku predviđenom dinamikom, dodajući da se nada da će što prije biti završena prva faza – od Mokrih dolova do Banjevaca.

“U prvoj fazi biće uređena trasa nekadašnje pruge duge oko pet kilometara, od novoizgrađene saobraćajnice u Mokrim dolovima kroz tunel u Policama, preko željezničkog mosta, nekadašnjom prugom uz Goričko jezero do Mičevca i Banjevaca, dok će u drugoj fazi biti sanirana dionica do izletišta Jazina”, precizirao je Ćurić.

On je napomenuo da se biciklistička staza uređuje vlastitim resursima, te da su u posao uključena brojne gradske ustanove i preduzeća, ali i organizacije poput Planinarskog društva “Vučji zub”.

Da bi radovi bili što kvalitetnije i brže završeni, timovi radnika podijeljeni su po sektorima, a angažovano je i 15 pripadnika Civilne zaštite “Hidroelektrana na Trebišnjici”, navode iz Gradske uprave.

Direktor javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Stevan Bekan rekao je da će, nakon što bude uređena staza, građani imati mogućnost da posjete neke od brojnih kulturno-istorijskih spomenika, kao što je srednjovjekovni grad Mičevac.

“Uredićemo i to područje, ali i prilaze rijeci, te drugim spomenicima kulture na trasi duž cijele biciklističke staze”, naveo je Bekan.

Predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub” Igor Škero kaže da će Trebinje ovim projektom dobiti živopisnu i veoma atraktivnu stazu.

“Ona prolazi kroz različite predjele, prilagođena je svim uzrastima, pa je interesantna i kao turistička ruta, jer prolazi pored kulturno-istorijskih znamenitosti”, rekao je Škero.


Povezane vijesti

Nastavljeni radovi na izgradnji biciklističke staze – Osvijetljen tunel u Policama

eTrebinje

On je definitivno najveći prevarant u istoriji, Armstrong imao motor na biciklu

eTrebinje

Novo zlato za trebinjskog biciklistu Petra Spaića

eTrebinje

Petar Spaić u vrhu BiH biciklizma

eTrebinje

Šut uklonjen sa biciklističke staze, slijede sankcije odgovornima

eTrebinje

Aktivisti Centra za održivi razvoj i ekologiju CORIE organizovali akciju čišćenja dijela buduće šetačko biciklističke staze

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više