eTrebinje
Trebinje

Dopunjena komunalna oprema u gradskom parku

Izvor:

Fotografija:


U trebinjskom Gradskom parku ovih dana postavljeno je 20 novih modernih klupa i 10 kanti za smeće, kao i kante za pseći izmet.

Bojan Čvoro, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja kaže da je na terenu utvrđeno da bi trebalo dopuniti mobilijar u gradskom parku.


„Nakon velike rekonstrukcije gradskog parka sve više ljudi, naročito djece i starijih sugrađana, dosta vremena provode u parku pa smo odlučili da obogatimo komunalnu infrastrukturu. U ovoj godini smo nabavili 20 klupa, koje su iste kao one koje su postavljene nakon rekonstrukcije, kako bi sve bilo jednoobrazno. Sada će posjetioci parka imati više klupa za sjedenja, odmor i predah“, naveo je Čvoro.

Za kupovinu dodatne opreme za park iz gradskog budžeta izdvojeno oko 35.000 KM.

Sada je gradski park, dodaje Čvoro, obogaćen svim sadržajima po evropskim standardima pa u narednom periodu neće biti dodatnih ulaganja.

„Smatramo da su svi sadržaji koji su zastupljeni sada u gradskom parku zadovoljavajući, jer gradski park ima dovoljno klupa, kanti za odlaganje otpada,  sistem za navodnjavanje i video nadzor, koji je umnogome doprinio da se očuva imovina u gradskom parku. Imali smo ranije dosta problema, jer su nesavjesni građani uništavali komunalnu infrastrukturu, sada pomoću video nadzora lako možemo da otkrijemo počinioce ukoliko nešto bude polomljeno u parku“, rekao je Čvoro.

U posljednje vrijeme nije bilo neke velike štete koja je pričinjena na igralištima i ostaloj gradskoj imovini u parku. Bilo je, kaže Čvoro, nekih sitnijih oštećenja, ali su uglavnom počinioci veoma brzo otkriveni i sankcionisani od strane Policijske uprave.

Radio Trebinje


Povezane vijesti

Foto vijest: ♥ trebinje

eTrebinje

Stabla u gradskom parku na provjeri: Stanje nije zabrinjavajuće, važan nadzor i preventiva

eTrebinje

Vjetar nanio štetu na plasteniku i polomio alepski bor u gradskom parku (Video)

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više