eTrebinje
Najnovije Trebinje

Radovi na gradskoj tržnici biće završeni u planiranom roku

Izvor:

Fotografija:


Radovi na izgradnji i rekonstrukciji gradske tržnice u centru grada, na Trgu slobode, idu planiranom dinamikom, u toku su pripreme za betoniranje gornje ploče koje će početi za nekoliko dana.

Radovi na gradskoj tržnici počeli su u junu i trebalo bi da budu završeni u roku od osam mjeseci.

Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja kaže da se svi poslovi završavaju po planu, te da nema nepredviđenih radova.

„Ovo je vremenski period kada je moguće raditi cio dan. Glavni dio radova biće završen po planu. Pohvalio bih nadzorni organ i izvođača da maksimalno poštuju pravila za izvođenje ovakvih radova u strogom centru grada. Nismo imali ni saobraćajne gužve, niti zaprljanja od građevinskog materijala.Ovo je do sada jedno od boljih gradilišta koje smo imali i drago nam je jer se radi o gradilištu u centru grada,  gdje je moglo biti dosta problema, kako u odvijanju saobraćaja tako i u funkcionisanju života oko gradilišta, ali je sve u najboljem redu“, kaže Rikalo.

Ovaj objekat koji je od velikog značaja za grad biće, dodaje Rikalo, u potpunosti spreman za narednu turističku sezonu.

„ Osim tržnice, koja će biti u prizemlju, prema projektu na drugom spratu biće gradska kafana. Kada bude pri kraju realizacija projekta biće raspisan javni poziv za investitore koji bi zakupili ovaj prostor. To će biti prava gradska kafana, nikakav klub ili nešto slično“, dodaje Rikalo.

Gradska trznica1.jpeg (165 KB)

Predstoji i zajednički rad sa Odjeljenjem sa stambeno – komunalne poslove Grada Trebinja i Komunalnim preduzećem, koje gazduje gradskom pijacom.

„ Planiramo da u toku realizacije projekta izgradnje gradske tržnice uradimo rekonstrukciju cijele pijace. Meso, mlijeko i mliječni proizvodi će se prodavati u donjem spratu tržnice, tako da će napolju biti dosta mjesta za ostale proizvode. Pokušaćemo da izvršimo neku rekompoziciju pijačnih mjesta da bi napravili više prostora ili da tokom ljeta, recimo, imamo neke sadržaje koji bi bili komplementarni zelenoj pijaci i trebinjskoj turističkoj ponudi, koja je iz godine sve bolja“, navodi Marko Rikalo.

Cjelokupan projekat, čija je ugovorena vrijednost oko 600.000 maraka, finansira se iz gradskog budžeta.

Daliborka Radanović/Radio Trebinje


Povezane vijesti

Trebinje: otvaranje gradske tržnice

eTrebinje

Gradska pijaca počela sa radom (Video)

eTrebinje

Sutra počinje sa radom pijaca u Trebinju

eTrebinje

Pogledajte kako je danas izgledala pijaca u Trebinju (Video)

eTrebinje

Sutra počinje sa radom gradska pijaca

eTrebinje

Od sutra ne radi ni gradska pijaca u Trebinju

eTrebinje

1 komentar

Pravda Srijeda, 18.09.2019. at 20:43

Tu pijacu pothitno treba izmjestit ima brate prostora u bivsoj kasarni pa je preselite taman na ledinu kod Binga tu je strasni sud i za kupce i za prodavce nit mozes uc nit pric a da nepricamo o placanju parkinga il kazne ostavite tu setaliste i prostor kafanama i kulturnim sadrzajima nije kulturno da gosti spavaju u platanima a narod galami po pijaci il Trisa duva lis

Odgovor

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više