eTrebinje
Republika Srpska

Stevančević: Okrenuo sam točak istorije – vladajući prihvatili moje ideje


Smatram da sam okrenuo točak istorije u Republici Srpskoj, jer su vladajuće stranke prihvatile neke moje ideje zbog kojih se sada ekonomija Republike Srpske kreće u pozitivnom smjeru. Možda malo neke aktivnosti idu sporije, ali biće bolje.

Rekao je ovo za SrpskaInfo Ilija Stevančević, bivši narodni poslanik, koji je u 82. godini imenovan za savjetnika u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS.


Kaže da je sam kao predsjednik Penzionerske stranke, a u okviru političkog predizbornog dogovora, tražio da bude delegat u Vijeću naroda ili savjetnik. U tome, kako kaže, nema ništa sporno jer je stvar dogovora u politici.

– Imenovan sam za savjetnika za penzijsko osiguranje. Imam puno iskustva i moj doprinos za položaj penzionera u Republici Srpskoj je veliki. Moram da naglasim da mene niko nije kupio – kaže Stevančević.

Tvrdi da ne zna kolika mu je savjetnička naknada.

– U proteklom periodu sam donirao između 10 000 i 13 000 KM ugroženim porodicama, iz boračke i penzionerske populacije i Romima – navodi Stevančević.

Kaže da je on lično odgovoran što su isplate penzija u Republici Srpskoj sada preko trezora, jer je to bio “njegov prijedlog koji je prihvatila Vlada RS”.

– Imamo sam bezbroj amandamana na zakone koji regulišu oblast PIO i mnogi su prihvaćeni. Osim toga, zaslužan sam što su odlikovanja borcima VRS izjednačena. Ja sam predložio da se u Republici Srpskoj formira rezervni sastav policije, ali to nažalost nije prošlo već je formirana Žandarmerija – ističe Stevančević.

Kaže da je bio aktivni učesnik u Vojsci Republike Srpske od 1992. do 1995. kao načelnik bezbjednosti i da ima status borca druge kategorije.

Stevančević navodi da je u Sarajevu završio Višu upravnu školu, a poslije toga položio razliku predmeta na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

– Živim skromno u garsonjeri. Moja kuća u Grahovu je spaljena, a Davor Čordaš, bivši ministar za izbjeglice i raseljene i aktuelni delegat u Vijeću naroda RS mi je obećao obnovu kuće – dodaje Stevančević.

SrpskaInfo.com


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više