eTrebinje
Najnovije Trebinje

Grad ponudio bespovratna sredstva za samozapošljavanje

Izvor:

Fotografija:

gradska-uprava-trebinje
Grad Trebinje

Grad Trebinje objavio je Javni poziv nezaposlenim licima, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro Trebinje – za dodjelu bespovratnih sredstava, u visini do 15 hiljada KM, za podršku samozapošljavanju u 2019. godini.

Pravo na subvenciju imaju aktivni tražioci posla, mlađi od 60 godina, registrovani ili u postupku registracije za obavljanje djelatnosti.


Subvenciju može ostvariti i više nezaposlenih lica udruživanjem i osnivanjem privrednog društva u cilju zamozapošljavanja, ukoliko svi osnivači u njemu zasnivaju radni odnos.

Subvencije se dodjeljuju u svim djelatnostima osim trgovine i turizma, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, uz uslov da registrovani poslovni subjekti djelatnost nastave najmanje dvije godine od dana potpisivanja ugovora o subvenciji.

Pravo na subvenciju nema podnosilac zahtjeva ili s njim povezana lica, koji su u posljednjih godinu dana prije objavljivanja ovog javnog poziva obavljali istu ili sličnu djelatnost i odjavili je, kao i podnosilac zahtjeva, koji je za isti poslovni poduhvat već ostvario pravo na podsticaj iz drugih izvora na republičkom ili loklanom nivou ili će ga ostvariti u toku ovog javnog poziva.

Za proizvodne djelatnosti iznos subvencije je od 6000 do 15 000 KM, za zanatske i uslužne djelatnosti predviđeno je od 5000 do 10 000 KM, a za komercijalna poljoprivredna gazdinstva od 3000 do 8000 KM.

Javni poziv otvoren je do utroška raspoloživih sredstava, najkasnije do 31. decembra ove godine, a prijave sa odgovarajućom dokumentacijom dostavljaju se na adresu Grad Trebinje, Gradska uprava, sa naznakaom „Za Komisiju za ocjenjivanje zahtjeva za dodjelu subvencije za samozapošljavanje“, Ulica Vuka Karadžića broj 2, Trebinje.

Zainteresovana nezaposlena lica Javni poziv mogu pogledati na oglasnoj tabli Grada Trebinja i Zavoda za zapošljavanje RS – biro Trebinje, te na internet stranici Grada Trebinja i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja.


Povezane vijesti

Uspješna realizacija radionica za samozapošljavanje

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više