eTrebinje
Košarka

Predstavljamo: Nevesinjka Dragana Zubac, prvi strijelac Evrobasketa

Izvor:

Fotografija:


Dragana Zubac rođena je 6. marta 2001. godine u Nevesinju. Prve košarkaške korake napravila je u Herceg Novom, a njen talenat došao je do izražaja u ŽKK Mladi Krajišnik, u kojem je ostavila snažan pečat.

Iza nje je sjajna 2019. godina, u kojoj je osvojila duplu krunu sa RMU Banovići, najboljom ekipom posljednjih godina u BiH, koja se ujedno takmiči i u regionalnoj WABA ligi. Posebno se istakla na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu A divizije za juniorke koje je održano u Sarajevu.

U bh. dresu odigrala je turnir za pamćenje i bila prvi strijelac Evrobasketa. Među najboljim mladim košarkašicama Evrope ubacivala je 18,3 poena po meču, uz 6,9 skokova po susretu i tako se našla u top 10 najkorisnijih igračica Evropskog prvenstva.

Sjajne igra ove godine nisu ostale nezapažene, pa se ovoga ljeta našla na širem spisku seniorske reprezentacije BiH, a napravila je transfer u Olimpiju iz Brešova, koja se takmiči u elitnom rangu rumunske košarke. Zajedno sa svojom sestrom Nikolinom, već je stekla status prvotimke i jedne od najboljih košarkašica rumunske ekipe.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora najboljeg sportiste BiH je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Edin Spržo/Nezavisne novine


Povezane vijesti

Otkaz nevesinjskom policajcu: Osumnjičen za lažiranje otmice

eTrebinje

Kod Nevesinjaca nađena veća količina oružja i municije

eTrebinje

Nevesinjac uhapšen zbog pokušaja ubistva

eTrebinje

Sljedeće godine izgradnja solarnih elektrana u Nevesinju

eTrebinje

Nevesinjac uputio prijetnje po život sugrađaninu

eTrebinje

Meso krao od rođaka i (pro)davao pašenogu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više