eTrebinje
Region

Dubrovnik ima izrađenu mapu o ugroženosti od zemljotresa pojedinih gradskih područja

Izvor:

Fotografija:


Hrvatsko udruženje kriznog menadžmenta na svojim je stranicama 2017. godine objavila procjenu rizika i ranjivosti od zemljotresa za četiri hrvatska grada, među kojima je i Dubrovnik. 

Obzirom na visoki rizik od zemljotresa gdje Republika Hrvatska spada među najugroženije države Evrope, Hrvatsko udruženje kriznog menadžmenta izradilo je aktivaciju Copernicus Emergency Management Service-a za korištenjem satelitskih sistema daljinske detekcije u podršci izrade procjene rizika i ranjivosti od zemljotresa visoke pouzdanosti najugroženijih hrvatskih gradova: Zagreba, Rijeke, Splita i Dubrovnika,’ objavljeno je tada na stranicama HUKM-a. 

U nastavku pogledajte kartu koja prikazuju gdje je najveći rizik od zemljotresa u Dubrovniku. Zelena boja predstavlja najsigurnija područja, žuta predstavlja srednju opasnost, narančasta veliku, a crvena vrlo veliku opasnost. 

Dubrovački dnevnik


Povezane vijesti

U tuči u Dubrovniku napadnut Sarajlija, Trebinjac, Dubrovčanin i Makedonac

eTrebinje

Cavtat proglašen za najbolju destinaciju za medeni mjesec u Evropi

eTrebinje

Sin ubio oca u Dubrovniku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Snažan zemljotres u Hrvatskoj, osjetio se u Banjaluci

eTrebinje

Doktore šokirala temperatura dječaka koji je izvučen ispod ruševina

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više