eTrebinje
Hercegovina

Radnici gatačkog “Vodovoda” prekinuli štrajk

Izvor:

Fotografija:


Radnici gatačkog “Vodovoda” prekinuli su štrajk nakon što su dobili tri zaostale plate, potvrdila je Srni predsjednik Sindikata radnika ovog preduzeća Sanela Ćećez.

Ćećezova je rekla da bi uskoro trebalo da bude formiran privremeni Nadzorni odbor koji bi trebalo da imenuje direktora preduzeća, što je bio jedan od zahtjeva radnika.

Ona je dodala da se nada da bi do kraja decembra trebalo da bude uplaćen i novac za otpremnine radnika, što je obećano na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Gacko.

Zbog neisplaćenih plata i ostalih primanja radnici “Vodovoda” u Gacku stupili su 18. novembra u generalni štrajk sa minimalnim procesom rada.

U saopštenju Sindikata pred početak štrajka naveli su, između ostalog, da traže isplatu plata za jun i avgust do 19. novembra, a one za septembar i oktobar do 15. decembra.

U saopštenju je tada istaknuto i da radnici ovog preduzeća nisu godinama primili topli obrok i regres, te da je 56 porodica u Gacku dovedeno u bezizlaznu situaciju.

SRNA


Povezane vijesti

Bileća: Štrajk ne prestaje, jezero se zagađuje

eTrebinje

Bileći prijeti ekološka katastrofa: Radnici JP „Prečistač otpadnih voda“ stupili u štrajk

eTrebinje

Radnici RiTE „Gacko“ danas stupili u štrajk: Nećemo odustati, tražimo da budemo plaćeni za svoj rad

eTrebinje

Radnici RiTE „Gacko“ od utorka u štrajku

eTrebinje

Ljubinjski medicinari treći dan u štrajku (VIDEO)

eTrebinje

Bilećki komunalci u štrajku, obustavljen odvoz kućnog smeća

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više