eTrebinje
Svijet

Rusija suspendovana sa svjetskih takmičenja, ni na OI ni na Mundijal

Izvor:

Fotografija:


Izvršni komitet VADA suspendovao je ruske sportiste sa učešća na Olimpijskim igrama u naredne četiri godine, javila je agencija AFP.

Međutim, direktorka Ruske antidoping agencije (RUSADA) Margarita Pahnocka izjavila je da je VADA lišila Rusiju prava da u naredne četiri godine organizuje velika međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahtjeve za njihovu organizaciju.

Ona je saopštila da je VADA donijela odluku da dozvoli “čistim” sportistima iz Rusije da učestvuju na narednim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, i svjetskim prvenstvima u različitim vidovima sporta, ali u neutralnom statusu – bez zastave i himne zemlje.

(Sputniknews)


Povezane vijesti

Gori zgrada ruske Federalne službe bezbjednosti, ima žrtava (VIDEO)

eTrebinje

Talačka kriza u Rusiji, ukrajinski diverzanti izvršili napad

eTrebinje

Evo sa kakvim nuklearnim arsenalom Rusija raspolaže

eTrebinje

Alarm za bježanje: Glavno pitanje kako napustiti Rusiju

eTrebinje

Rusija zatražila oslobađanje Mladića

eTrebinje

Rusija: Isporuke gasa neće biti sve dok nam Zapad ne ukine sankcije

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više