eTrebinje
Izdvojeno Hercegovina

Osnovan novi Upravni odbor Fondacije “Sveti Vukašin”


Novi Upravni odbor Fondacije „Sveti Vukašin“, koja je osnovana odlukom Upravnog odbora Eparhije Zahumsko-Hercegovačke i primorske 2011. godine, konstituisan je 27. 11. 2019. godine. Tim povodom, Episkop ZHiP Gospodin Dimitrije organizovao je, dana 4. 12. 2019. godine, prijem za članove prethodnog i novog saziva Upravnog odbora Fondacije, kao i predstavnike opština i grada naše Eparhije.  

Zahvalivši se članovima prethodnog saziva Upravnog odbora Fondacije, predstavnicima vlasti opština i grada naše Eparhije, pri tom ističući istrajnost opštine Kalinovik i načelnice te opštine, Gđe Mileve Komlenović u omogućavanju i raspodjeli sredstava za rad Fondacije, te brojnim donatorima, Vladika Dimitrije je istakao da Fondacija nastavlja sa radom proširujući svoje djelatnosti, a pri tom ne zaboravljajući svoju prvobitnu ideju – pomoć i podrška natalitetu u Hercegovini.


Pozivajući sve da u skladu sa svojim mogućnostima daju doprinos nastavku humanitarnih aktivnosti, Vladika je sve prisutne uputio na riječi iz Poslanice Svetog Aposotla Jakova:

„Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima vjeru a djela nema? Zar ga može vjera spasti?

Ako, na priliku, brat ili sestra goli budu, ili nemaju šta da jedu,
I reče im koji od vas: Idite s mirom, grijte se, i nasitite se, a ne da im potrebe tjelesne, šta pomaže?
Tako i vjera ako nema djela, mrtva je po sebi.“

Sa željom da naša djela budu slika naše vjere, prisutni su se razišli obećavajući aktivno učešće i pomoć u radu Fondacije.

EPZHIP


Povezane vijesti

Eparhija podržava stav igumanije Pavle

eTrebinje

Episkopski savеt SPC u Crnoj Gori: Nеistiniti mеdijski napisi o tomе da su “u toku razgovori Crkvе i vlasti u vеzi sa Zakonom”

eTrebinje

Vladika Dimitrije – Trebalo bi poslušati proročki glas naroda Crne Gore

eTrebinje

Tvrdoš – centar pravoslavlja, vinogradarstva i turizma

eTrebinje

Vladika Dimitrije: Ne gubimo nadu, vjeru i ljubav

eTrebinje

Vladika Dimitrije sinoć predvodio litiju u Herceg Novom

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više