eTrebinje
Zanimljivosti Magazin

Oprez kada startujete auto po mrazu, možda imate nezvanog gosta

Izvor:

Fotografija:


Kada dođe zima i temperature padnu ispod nule, svi se trudimo da ne provodimo mnogo vremena po mrazu, već da se što prije nađemo u toplom. To je slučaj i sa mačkama i ponekim psom.

Mačke se često noću kriju ispod automobila, pa se čak zavlače i ispod motora i u prostor ispod haube da bi prespavale na toplijem. 

To ih izlaže velikoj opasnosti da budu povrijeđene ili pregažene kada “upalite” motor i pokrenete vozilo.

Zbog toga je veoma važno da, prije nego što startujete automobil, podignete haubu i pogledate da li imate nezvane goste ili da, prije nego što krenete pritisnete sirenu i sačekate par sekundi da bi mace pobjegle dalje.

Mislite na bezbednost napuštenih životinja prije nego što pokrenete automobil, jer one nisu krive što su prinuđene da se snalaze da bi preživjele zimske uslove na ulici.

nezavisne.com


Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više