eTrebinje
Najnovije Trebinje Hercegovina

Izdat žuti meteoalarm za pojedina područja u BiH

Izvor:

Fotografija:


Žuto upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Livna, Mostara, Foče i Trebinja.

U Mostaru i Livnu udari vjetra bi mogli iznositi između 40 i 55 kilometara na sat, a na području Foče i Trebinja do 50 kilometara na sat.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme oblačno, a kiša pada na području Krajine, Hercegovine i sjevera.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus tri stepena, dok je najtoplije bilo u Neumu gdje je izmjereno 14 stepeni.

Na Ivan Sedlu izmjerena su četiri stepena, Sokocu i Zvorniku pet, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici šest, Bijeljini, Doboju, Livnu, Mostaru i Trebinju sedam, Bihaću i Drvaru osam, Bugojnu, Gradačcu, Grudama, Prijedoru, Sarajevu i Srebrenici devet, Banjaluci, Jajcu i Stocu 10, a Sanskom Mostu 11 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme s kišom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini i od poslijepodnevnih sati umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

nezavisne.com


Povezane vijesti

Upozorenja za obilnu kišu i jak vjetar

eTrebinje

Narandžasto upozorenje zbog olujnog vjetra u Hercegovini

eTrebinje

Narandžasto upozorenje za Foču, Banjaluku i Trebinje zbog jakog vjetra

eTrebinje

Trebinje: Žuto upozorenje zbog kiše

eTrebinje

Za Trebinje izdat žuti meteoalarm: Očekuju se jak vjetar i obilne padavine

eTrebinje

Žuti meteoalarm za cijelo područje BiH

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više