eTrebinje
Republika Srpska Izdvojeno Video

Petrović: Reorganizacija nije priprema za privatizaciju (Video)


Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, Luka Petrović, poručio je da se za isplate stimulativnih otpremnina prijavilo 978 radnika, a da se u prvom ciklusu želi osloboditi 569 radnika.

“Elektroprivreda Srpske vrši reorganizaciju elektrodistributivnih preduzeća u Republici Srpskoj i u tom smislu se odvaja proces snadbijevanja i distributivne djelatnosti. U toj reorganizaciji mi smo otkrili višak radnika koji su uposleni i naravno da smo pristupili najblažem i lakšem sređivanju viška radnika, a to je isplate stimulativnih otpremnina kao i nadoknade za socijalno zbrinjavanje radnika. Na tom prvom pozivu javilo se 978 radnika. Nama je neophodno da u ovom prvom ciklusu se oslobodimo 569, i sada smo već u fazi kada neki radnici neće moći dobiti otpust i novac”, kaže Petrović i dodaje da su sada u fazi kada treba podvući crtu ispod koje nema otpuštanja radnika.


Petrović poručuje da je mnogo povika zašto se to radi i ističe da to nije nikakva priprema za privatizaciju kako neki govore.

Pitanje koje građane uvijek zanima je poskupljenje struje, a Petrović poručuje da nema poskupljenja za domaćinstva ove godine.

“To je stav predsjednika Vlade Republike Srpske. Sigurno Elektroprivreda gubi na tim stvarima, zato što je to drastično jeftinija cijena električne energije. A najjeftinija je i u cijelom regionu”, kaže Petrović.


Povezane vijesti

Stopiran stimulativni dobrovoljni odlazak radnika iz “Elektroprivrede RS”

eTrebinje

Luka Petrović: Prevencijom i zajedništvom možemo pobijediti korona virus (Audio)

eTrebinje

Elektroprivreda kupuje respiratore; Uprava se odriče polovine plate

eTrebinje

PETROVIĆ: Pomoći svima koji zbog mjera prevencije ne mogu da rade, TRAŽITI ALTERNATIVE dok traje izolacija (AUDIO)

eTrebinje

Petrović: Stranačke aktivnosti svedene na minimum, prioritet borba protiv virusa korona

eTrebinje

Drašković pomaže socijalno osjetljive porodice u Hercegovini

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više