eTrebinje
Trebinje

Kako pomoći djeci da shvate šta se dešava? Zašto ne mogu napolje?

Izvor:

Fotografija:


Lako je osjetiti se preplavljenim svim onim što trenutno čujete i čitate o bolesti koju izaziva korona virus (COVID-19). Takođe, razumljivo je ako se i vaša deca osjećaju anksiozno. Djeca će možda teško shvatiti šta vide na internetu ili na TV-u, ili čuju od drugih ljudi ‒ tako da mogu biti posebno osjetljiva na osjećaje tjeskobe, stresa i tuge.

Otvoren razgovor s vašom djecom može im pomoći da razumiju situaciju, pa čak i da pruže pozitivan doprinos za druge.

Osoblje Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” izradilo je korisnu prezentaciju koja Vam može pomoći da pronađete pravilan način ponašanja i djeci objasnite šta se dešava.

Prezentacija je objavljena na sajtu škole “Jovan Jovanović Zmaj” a možete je pogledati i na ovom linku


Povezane vijesti

Radio Trebinje: Sa nezaboravnim nastavnikom ĐUROM VUJOVIĆEM: I sada sam na stazi

eTrebinje

Sačekao vršnjaka na velikom odmoru i napao ga

eTrebinje

Digitalni udžbenik geografije za šesti razred autora Dragoslava Banjka izučavaće i učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”

eTrebinje

Manje prvačića

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više