eTrebinje
Region Vijesti

Otvorena biračka mjesta u Srbiji, počelo glasanje

Izvor:

Fotografija:


U bilo kom trenutku u ovom intervalu možete iskoristiti svoje glasačko pravo. Ukoliko se na biračkom mestu nađete u 20 časova, prilikom zatvaranja biračkog mesta, mora vam biti omogućeno da glasate.

U Srbiji se danas održavaju redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Glasanje će nadgledati 3.452 posmatrača – 3.341 domaći i 111 stranih, među njima je i OEBS. Obavezna zaštitna maska, razmak među ljudima najmanje metar

Srbija danas na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima bira nove predstavnike. Pravo glasa ima 6.583.665 građana koji će za političku opciju moći da se izjasne na 8.386 biračkih mesta. Punktovi za glasanje biće otvoreni od sedam do 20 časova.

Za 12. saziv parlamenta od uvođenja višestranačja devedesetih boriće se 21 lista čija će imena biti na listiću roze boje. Stranke i koalicije predložile su ukupno 3.419 kandidata što znači da na jedan od 250 poslaničkih mandata “juriša” gotovo 14 potencijalnih parlamentaraca. Među strankama koje učestvuju u izbornoj trci je tim okupljen oko naprednjaka – “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, zatim SPS-JS, SRS, SVM, “Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju”, “Za kraljevinu Srbiju”, “Ujedinjena demokratska Srbija”, “Samo pravo, Metla 2020”, “Zdravo da pobedi”, SDA, “Zavetnici”, “Narodni blok”, PSG, “Suverenisti”, “Albanska demokratska alternativa”, “Jedan od pet miliona”, Ruska stranka, “Koalicija za mir”, “Levijatan – Živim za Srbiju”.

Za 120 mesta u pokrajinskom parlamentu boriće se devet lista: “Aleksandar Vučić – Za našu decu”, SPS-JS, SRS, SVM, “Vojvođanski front”, “Za kraljevinu Srbiju”, “Metla 2020”. “Koalicija za mir” i “Samo pravo”.

Građani će birati i lokalnu vlast u svim opštinama osim u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kosjeriću, Majdanpeku, Lučanima, Aranđelovcu, Negotinu, Mionici, Medveđi, Preševu, Kuli, Kladovu, Doljevcu i Smederevskoj Palanci, u kojima su se izbori održali posle 2016. godine.

BN


Povezane vijesti

U Beogradu skup protiv nasilja, desetine hiljada ljudi u šetnji, blokade Gazele i Brankovog mosta

eTrebinje

Vlahovićeve majstorije za krucijalna tri boda Srbije

eTrebinje

Haos u Skupštini Srbije: Tvrdio da ne prozivaju prisutne pa iskočio ispod klupe (VIDEO)

eTrebinje

Pogoršana situacija u Srbiji: Visina snijega i do 70 centimetara

eTrebinje

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula Vučićevo obraćanje (VIDEO)

eTrebinje

Srpska svetinja u kojoj se nalaze mošti tri potomka Nemanjića: Skrivena od radoznalih pogleda

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više