eTrebinje
Najnovije Region Vijesti

U Beogradu više povrijeđenih – Razišli se demonstranti, najavljeno okupljanje za popodne (Foto, Video)

Izvor: Agencije

Fotografija: Nova RS


Demonstranti u Beogradu razišli su se sa ulica iza 3.00 sata, a novi skup najavili su za danas u poslijepodnevnim satima, pišu beogradski mediji.

Hiljade građana, koji su izašli na ulice zbog restriktivnih mjera među kojima je i policijski čas koje je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zbog povećanog broja zaraženih od virusa korona, u više navrata se sukobilo sa policijom.

Kako je u Hitnoj Pomoći “Blicu” potvrđeno, tokom demonstracija bilo je povrijeđenih sa obje strane, ali tačan broj i policajaca i građana koji su zadobili povrede, znaće se tek danas.

Policija je bacala sizavac i šok bombe, a građani su prevrtali kontejnere, a zapaljena su i tri vozilo policije. Na ulice srpske prestonice izašla je i policijska konjica.

Video snimak na kom se vidi kako policija tuče trojicu mladića, izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama, prenosi Blic. Mladići sjede na klupi u Pionirskom parku, kada im prilazi nekoliko policajaca sa psima i pod punom opremom i počinju da ih udaraju pendrekom. Potom odlaze dok mladići ostaju da leže na zemlji.

Demonstranti su sinoć oko 22.00 časa uspjeli da probiju kordon policije i uđu u zgradu srpskog parlamenta, ali ih je policija ubrzo izbacila.

Mediji širom svijeta prenijeli su informacije iz Beograda, navodeći da je narod izašao na ulice zbog uvođenja restriktivnih mjera koje je najavio Vučić.


Povezane vijesti

Trebinje: Dvoje zaposlenika dio pazara predavali na banku, dio ostavljali sebi

eTrebinje

Drama u Beogradu: Poznati splav počeo da tone, bilo previše gostiju

eTrebinje

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

eTrebinje

Mediji: Kosovska policija “lovi” Srbe i puca na njih

eTrebinje

Iznajmljujete ili kupujete stan u Beogradu – 5 najvažnijih saveta za pronalaženje doma

eTrebinje

OPASNOST PO ZDRAVLJE Sarajevo i Beograd među prvih 5 gradova sa najzagađenijim vazduhom

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više