• U posljednje vrijeme ulažu se napori i u smanjenje gubitaka na mreži, što je problem svih vodovodnih sistema?

– Gubici vode u trebinjskom vodovodu iznosili su čak i do 80 odsto. Oko 25.000 m3 bilo je dnevno pumpanje ali je smanjeno na 12.000 do 14.000 kubika na dnevnom nivou. Sistem vodosnabdijevanja Trebinja je izuzetno komplikovan – zato što ima više zona, rezervoara i prepumpavanja. I svaki od tih rezervoara, onoliko koliki su gubici u dijelu mreže koji snabdijeva, manje vremena može da izdrži sa svojim rezervama vode u slučaju pucanja cijevi. Iz tog razloga smo aktivno radili na smanjivanju gubitaka – da bi kapaciteti tih rezervoara mogli što duže da izdrže i snabdijevaju vodom potrošače dok se kvar ne otkloni. Ako se sjećate – dan prije slave grada, kada smo imali havariju transportnog cjevovoda – niska zona koja se snabdijeva sa Krša upravo stoga nije imala prekida u vodosnabdijevanju tokom cijelog tog dana, dok je visoka zona, u kojoj još imamo nešto veće gubitke, izdržala svega 3 do 4 sata. Dugo godina se nije ulagalo niti radilo na smanjenju gubitaka vode. Mi smo u toku prošle godine pronašli oko dvije stotine kvarova, detektovali lokacija gdje se voda gubi. Troškovi za električnu energiju u prošloj godini smanjeni su za 83.000 KM jer sa manjim gubicima vode i pumpe manje rade. Inače, na osnovu analize na kojim su dijelovima sistema kvarovi najčešći – planiramo i rekonstrukcije.

  • Kada ste pred Skupštinom grada nedavno prezentovali izvještaj o radu za 2019. godinu kazali ste da je prošla godina bila ubjedljivo najuspješnija za „Vodovod“ u proteklih deceniju i po? Na čemu temeljite ovakve tvrdnje?

– Bilnasi stanja i uspjeha svakako su svima dostupni i lako se može provjeriti ovo što kažem. U 2019. godini smo imali pozitivno poslovanje od 10.000 KM, a sve stoga što smo vodili računa o svim apsektima poslovanja preduzeća. Od 2008. do 2017. bio je niz godina u kojima smo poslovali sa gubitkom. Pored pozitivnog poslovanja, izuzetno je još bitno to da smo za 2019. godinu dobili sertifikat bonitetne  izvrsnosti za finansijsko poslovanje. Takođe i revizorski izvještaj sa pozitivnim mišljenjem. I to je pokazatelj u kakvom je stanju trenutno preduzeće. Apsolutno smo likvidni, izmirujemo sve obaveze prema radnicima i dobavljačima. Dugoročnih obaveza – nemamo, a vrlo lako se može provjeriti stanje u drugim vodovodnim preduzećima. Na magacinu imamo sasvim dovoljno materijala za intervencije – u slučaju da se desi bilo kakva havarija i na cjevovodu bilo kog profila. „Vodovod“ Trebinje danas je sigurno među dva nauspješnija vodovodna preduzeća u Repubilici Srpskoj. U toku prošle godine smo obnovili i vozni park, sa dva nova mala kamiona i tri putnička auta za potrebe radnih jedinica, a u toku ove godine ćemo kupiti radne mašine za rad na terenu – da bi radnicima olakšali rad. Zahvaljujem se svih radnicima „Vodovoda“, jer bez njihovog zalaganja ovakve rezultate ne bi imali. Zato smo početkom ove godine imali povećanje plata, pogotovo radnicima na terenu, a trudićemo se i u narednom periodu da njihove plate budu i veće. Jedino timskim radom možemo praviti dobre rezultate.

Kakav je kvalitet vode koju piju Trebinjci?

– U prošloj godini urađena su 323 uzorka za osnovnu fizičko-hemijsku analizu vode i 328 za mikrobiološku analizu. To je izuzetno veliki broj uzoraka. U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS i sa laboratorijom koju posjedujemo – zaista vodimo računa o kvalitetu vode koju isporučujemo. Na osnovu ovih analiza redovno obavještavamo građane – da li je negdje voda ispravna ili nije. Jedini problem kada je kvalitet naše vode u pitanju je to što poslije ljetnjeg perioda, kada krenu velike kiše, dolazi do blagog zamućenja izvorišta Oko. U svim  ostalim situacijama analize su pokazale da pijemo apsolutno zdravu i čistu vodu – ističe Spasoje Radović.