eTrebinje
Najnovije Trebinje

U trebinjskoj regiji 34 kontrole, naplaćeno 4.000 KM

Izvor: Radio Trebinje

Fotografija: Ilustracija


Na području trebinjske regije proteklog vikenda izvršene su 34 kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, od čega su u dva slučaja utvrđeni propusti u pridržavanju preventivnih mjera, te su izrečene kazne u ukupnom iznosu od 4.000 KM.

Ovo je za Radio Trebinje potvrđeno u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, koja je i ovog vikenda u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave vršila pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije među privrednim subjektima.

„I ovog vikenda akcenat u kontrolama bio je usmjeren na ugostiteljske objekte u večernjim satima, kada se može očekivati veća frekvencija građana, te vozila javnog prevoza u kojima se na dnevnom nivou smjenjuje veći broj korisnika“, kažu u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

U toku proteklog vikenda na području Srpske izvršeno je ukupno 514 inspekcijskih kontrola, od čega je 13 bilo sa utvrđenim nepravilnostima, koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj lica koja istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

Ukupno je izrečeno kazni u iznosu od 11.100 KM.

„Još jednom želimo naglasiti da cilj inspekcije nije kažnjavanje, već da se provođenjem svih preventivnih mjera širenje virusa korona suzbije koliko je to moguće. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom“, ističu u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.


Povezane vijesti

“Ja vozim, oni pišu” Faruk ima 280.000 KM kazni, a još uvijek ne ostaje od automobila

eTrebinje

Biće zatvoreni marketi i pumpe koji ponovo budu kršili Uredbu o maržama (VIDEO)

eTrebinje

“Češljaju” cijene goriva: Pumpe ponovo pod lupom inspektora

eTrebinje

Za vikend pojačana kontrola vožnje pod uticajem alkohola na području Trebinja

eTrebinje

Pumpadžije u Srpskoj kažnjene sa milion maraka

eTrebinje

Najavljene izmjene zakona: Žešće kazne za kriminalce i policajce koji im pomažu

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više