eTrebinje
Najnovije Trebinje Hercegovina

Akademija omladinskog preduzetništva prvi put u Republici Srpskoj

Izvor: etrebinje

Fotografija: Ilustracija


U subotu 8. avgusta 2020. godine na Trgu Slobode u Trebinju održan je info dan Akademije omladinskog preudzetništva (AOP). AOP je projekat koji okuplja mlade ljude koji žele da se pokrenu, stvore i unaprede svoj posao ili ideju, i žele da uče od najboljih. AOP program poslovne edukacije za mlade iz Republike Srbije, organizuje se drugu godinu za redom, a prvi put otvara svoj poziv za mlade preduzetnike iz Republike Srpske. Akademiju omladinskog preduzetništva realizuje Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) iz Beograda, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

„Za sve mlade koji imaju preduzetničku ideju AOP predstavlja mesto gde mogu da razviju svoje veštine i da pretoče svoju poslovnu ideju u poslovni plan, uz pomoć stručnjaka sa kojima će raditi. Takođe, kroz AOP će imati priliku da rade sa uspešnim preduzetnicima, unapređujući zajedno svoje ideje i razvijajući mrežu kontakata, saradnika i potencijalnih partnera“, objašnjavaju organizatori.

AOP je besplatan edukativan program koji obuhvata niz seminara, a okuplja mlade ljude iz različitih gradova Republike Srbije i Republike Srpske starosti od 18 do 30 godina. Odabranim učesnicima pruža priliku da od eminentnih predavača iz čitavog regiona steknu konkretna znanja i veštine iz oblasti kreiranja biznis planova, istraživanja tržišta, marketinga i promocije, osnova poslovanja, praćenja tokova rashoda i prihoda, investiranja, finansijskih analiza i prezentovanja poslovnih ideja. Paralelno uz predavanja, AOP polaznici će imati priliku da kroz neformalni deo programa čuju priče i iskustva uspešnih preduzetnika. Još jedna prednost ovog programa je i direktan mentorski rad.

ASK tim je u okviru info dana odgovarao na sva pitanja zainteresovanih mladih, poštujući sve propisane bezbedonosne mere. Info dan je organizovan u saradnji sa lokalnom partnerskom organizacijom, Centrom za održivi razvoj i ekologiju – CORIE.

Zainteresovani mogu da se prijave do 30. avgusta 2020. godine u 23:59h putem online aplikacije na sajtu www.akademijapreduzetnistva.rs . Svi troškovi seminara su pokriveni.

Zainteresovani mediji se za više informacija  mogu obratiti Strahinji Radovanoviću na  +381 65 4450 785 ili na s.radovanovic@akademijapreduzetnistva.org


Povezane vijesti

Ko će odgovarati zbog teške povrede bebe: Prilikom porođaja dijete ispalo babici iz ruku

eTrebinje

Trebinjski crkveni hor održao koncert u Dubrovniku

eTrebinje

Vaterpolo se ponovo igra u Trebinju: STARA SLAVA NOVE GENERACIJE

eTrebinje

Svakodnevni obroci i topla ljudska riječ za sve korisnike trebinjske Narodne kuhinje

eTrebinje

Slaviša Sredanović: ”Maris” je pred gašenjem! Pokušavao sam godinama razbijati predrasude a nekad je lakše razbiti atom nego predrasudu!

eTrebinje

Za novu bolnicu u Trebinju više od 128 miliona KM

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više