eTrebinje
Najnovije Svijet Vijesti

Apokalipsa iz vazduha: Snimak razorenog Bejruta (Video)

Izvor: Agencije

Fotografija: Ilustracija


Dan nakon stravične eksplozije u Bejrutu korisnici Twittera dijele zastrašujuće snimke prizora ovog grada dan nakon katastrofe.

Objavljen je i snimak dronom koji pokazuje razorene ulice Bejruta.

Bolnice su pune ranjenih osoba, a mnoge se suočavaju sa prekidima struje, navela je jedna korisnica Twittera.

Čitav grad potresen je eksplozijom, koja se prvobitno manifestovala kao požar u luci nakon čega je došlo do eksplozije, podsjeća BBC.

Predsjednik Libana Michel Aoun rekao je da je uzrok eksplozije 2.750 tona amonijum-nitrata koji se nalaze u skladištu već šest godina, ali nisu ispoštovane mjere sigurnosti čuvanja ove visoko eksplozivne supstance.

Predsjednik Aoun također je najavio da će vlada osloboditi hitno 100 milijardi lira, odnosno 66 miliona dolara, za sanaciju posljedica eksplozije.

Takođe je u Bejrutu nakon snažne eksplozije Visoko vijeće odbrane Libana proglasilo vanredno stanje u trajanju od dvije sedmice.


Povezane vijesti

Eksplozija i požar na Krimskom mostu

eTrebinje

Eksplozija u Mostaru, oštećena tri auta i motor

eTrebinje

Naređena evakuacija nakon eksplozije u Čačku

eTrebinje

U eksploziji u Beogradu povrijeđeno više ljudi

eTrebinje

Poznat identitet stradalih kod Bileće

eTrebinje

Sukobi u Bejrutu: Demonstranti upali u institucije

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više