eTrebinje
Trebinje Ostali sportovi Sport

Vanja Spaić osvojila titulu balkanskog prvaka u bacanju koplja

Izvor: Ratomir MIjanović

Fotografija: Ratomir MIjanović


Član Atletskog kluba “Leotar” Vanja Spaić osvojila je zlatnu medalju i titulu balkanskog prvaka u bacanju koplja na Balkanijadi u rumunskom gradu Kluž Napoka.

Ona je koplje bacila na daljinu od 53 metra i 31 centimetra i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Drugo mjesto osvojila je bugarska reprezentativka Mihaela Petkova, a treće Rumunka Valentina Plavan..

Ovaj istorijski dan za Atletski klub „Leotar“ uljepšali su najmlađi takmičari koji su nastupali na Prvenstvu BiH i Memorijalnoj atletskoj trci posvećenoj Božu Gagru u Čitluku, gdje su osvojili ukupno 12 medalja – tri zlatne, pet srebrenih i četiri bronzana odličja.

Najsjajnije medalje osvojili su Lana Kandić, 2013. godište u trci na 60 metara, Dunja Banđur, 2012. godište u trci na 60 metara i Srna Danojlić u istoj trci za atletičarke 2011. godište.

Vrijedan uspjeh osvajanjem srebrnih medalja ostvarili su Jakov Perišić Glebov u trkama na 60 i 200 metara za cicibane, kao i Memorijalnoj trci u muškoj konkurenciji, te Katarina Pažin u bacanju kugle za cicibane.

Zapažen nastup imali su i Sara Mijanović u trci na 60 metara i Memorijalnoj trci za cicibane, cicibani Pavle Pažin skok u vis te Katarina Pažin u bacanju vorteksa.

„Raduju nas sve u klubu ovi rezultati. Od seniorki, u kojima je naša Vanja izuzetna, preko mlađih kategorija do najmlađih gdje smo ponovo bili uspješni. Iza svega stoji dobar rad i veliki talenat a na nama je da idemo dalje. Još jače i uspješnije“, kaže nam Vesna Zurovac predsjednik Atletskog kluba „Leotar“.


Povezane vijesti

Trebinjka blista u SAD: Vanja Spaić ponovo oborila rekord BiH

eTrebinje

Novi rekord BiH: Vanja Spaić bacila koplje preko 55 metara

eTrebinje

Atletičari „Leotara“ briljirali na juniorskom prvenstvu Srpske

eTrebinje

Srna i Vasja se okitili medaljama na Prvenstvu BiH u atletici

eTrebinje

Vanja Spaić treća u Izboru najboljeg sportiste RS

eTrebinje

Podrška za sportiste iz Trebinja

eTrebinje

Šta Vi mislite o ovome?

VAŽNA NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne i stavove portala etrebinje.com. Molimo sve korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da obrišemo komentar bez prethodne najave i objašnjenja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više