Bajro Baka Planjanin koncertom obilježio 40 godina na sceni

Objavljeno: . u kategoriji Estrada i Jet set

Trebinjski kantautor Bajro Baka Planjanin sinoc je na Trgu slobode u Trebinju, koncertom pod nazivom "Baka i prijatelji – 40 godina na sceni", obilježio, kakako i sam naziv koncerta kaže, cetiri decenije svoje karijere.Bajro je podsjetio mnogobrojnu publiku, a prije svega svoje sugradane Trebinjce, na svoj prvi javni nastup davne 1976. godine kada je svoja prve estradne korake napravio u najstarijem trebinjskom bendu "Rok planeta".

-Zajednickim melodijama podsjetit cemo se na vrijeme u kojem je sve pocelo. U Kršu se uvijek dobro pjevalo, a bilo je i dobro raspoloženje u svakom domu, naglasio je Bajro.

On je dodao da je poslije "Rok planete“ nastupao u KUD-u "Alat“, zatim "Vaso Miskin-Crni“ da bi se pocetkom osamdesetih upustio u profesionalne muzicke vode.

- Od toga vremena do danas, dugacak je niz nastupa i koncerata, cesto i sa poznatim estradnim imenima bivše Jugoslavije poput ucešca na americkoj turneji Kemala Montena, a dva puta sam bio i finalista budvanskog i festivala u Kotoru, i na kraju sam snimio  svoj prvi autorski album, rekao je Bajro i dodao da se uvijek trudio da dostojno predstavi svoje Trebinje.U dvoipocasovnom programu posjetioci su mogli ponovo da cuju "Rok planetu“, muzicare Branka Koprivicu, Bobu Vucur, Dragana Milovica Celu, Fehima Hajdarevica, Zorana Vukašinovica, Nešu Krulja, orkestar Sladana Kisina, a gosti veceri bili su i Al Dino, frontmen "Koktel benda“ Bojan Jeremic i Pinkove zvijezde Miloš Radovanovic, Branislav Lazic i Irnes Divjan.

U finišu programa kakao to i dolikuje pred trebinjsku publiku izašli su Bajrini nasljednici, sin Igor i kcerka Ines, koji su pokazali da iako su kakao Bajro kaže „na velikim školama“, dostojni nasljednici svoga oca.

Kraj programa bio je rezervisan za pjesmu "Voljeni grad“ koju je Bajro posvetio Trebinju, a otpjevali su je svi ucesnici zajedno.

P.M./Dnevni Avaz

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design