Kotorani ne slušaju ni Brana Mićunovića: Crnogorski kum pokušao da okonča rat klanova!

Objavljeno: . u kategoriji Estrada i Jet set

Brano Mićunović, kum crnogorskog podzemlja, pokušao je da smiri sukob između škaljarskog i kavačkog klana u kome su do sada ubijena devetorica i ranjena četvorica kriminalaca, ali po prvi put, nije uspio.

Mićunović, koji više od 20 godina bukvalno kontroliše sve crnogorske kriminalne grupe, prvi put je doživio da se njegova riječ ne poštuje.

"Mićunovića su do sada slušali svi, čak i kriminalci mnogo jačeg kalibra nego što su vođe ova dva suprotstavljena kotorska klana. Njegova riječ je godinama bila posljednja. On je kriminalcima davao slobodu, ali kada je dolazilo do eskalacije sukoba između suprotstavljenih grupa, Mićunović se svaki put umiješao.

"Kada se on umiješa, znalo se šta se dešava. Rat je morao da prestane, a Mićunović se miješao samo kada su sukobi dolazili na taj nivo da mogu da ugroze sigurnost ostalih kriminalnih ekipa. Zato je reagovao i sada. Sukob škaljarskog i kavačkog klana iz Kotora se prenio u Srbiju, u Beograd i Novi Sad. Tragovi krvi i kokaina su na sve strane", kaže za "Blic" izvor upućen u istrage ubistava koja su potpisana hicima ove dvije kotorske grupe.

Mićunovićeva riječ, međutim, ovog puta nema stari, neprikosnoveni autoritet.

"Razgovarao je sa obje strane, ali su ovo neki novi momci, koji nemaju respekt koji je Mićunović očekivao. Posebno je arogantan bio vođa škaljarskog klana Jovica Jovan Vukotić, koji je pod zaštitom Luke Bojovića i njegovog prvog saradnika Filipa Koraća, koji su i sada najmoćniji u srpskom podzemlju. Ni druga, kavačka strana nije pokazala spremnost da prekine rat, pogotovo sada nakon što je pucano na njihovog vođu, Slobodana Kašćelana u Novom Sadu. Oni spremaju osvetu za njegovo ranjavanje i tu niko, pa ni Mićunović ne mogu ništa", kaže naš izvor.

Obje grupe su zbog rata pod stalnom prismotrom crnogorske policije. Većina njih je i na spisku srpske policije, kao osobe kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Škaljarska grupa se, prema podacima policije, kao glavnim poslom bavi krijumčarenjem kokaina i skanka, zbog čega se Vukotić našao u centru vatrenih obračuna. Interesantno je da je zbog toga unajmio privatno obezbjeđenje, koje uglavnom čine državljani Srbije, bivši pripadnici vojnih i paravojnih formacija.

Kašćelan, vođa suparničke ekipe, sredinom juna je iz Crne Gore došao u Novi Sad, gdje je samo nekoliko dana kasnije ranjen u klasičnoj sačekuši. U pucnjavi je ranjen i njegov telohranitelj, a crnogorsko specijalno tužilaštvo je nedavno protiv njih pokrenulo akciju u kojoj su devetorica članova grupe uhapšeni, a za Kašćelanom i još šestoricom, koji su u bjekstvu, raspisan nalog za hapšenje. Osumnjičeni su za davanje mita, zelenašenje, trgovinu drogom, nošenje oružja.

U sukobu sa svima:Kontra i Šariću, Deliću, Šaranoviću...

Vukotić i njegova škaljarska grupa su u dugogodišnjem sukobu i sa grupom Darka Šarića, grupom "Maksimus", čiji je vođa Željko Bojanić, nekada blizak prijatelj Dragana Dudića Frica.

U sukobu su i sa tivatsko-grbaljskom grupom, kao i s istaknutim pojedincima crnogorskog podzemlja: Ivanom Delićem, grupom ubijenog Armina Muše Osmanagića, porodicama Šaranović i Radonjić.

BLIC

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design