Najava: Prvi BH festival vina i hrane

Objavljeno: . u kategoriji Hrana i piće

PRVI BOSANSKOHERCEGOVAČKI FESTIVAL  VINA I HRANE „WINE & FOOD FESTIVAL“  Tuzla 2015., održat će se 01. i 02. oktobra 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji  Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla. 

Festival je  zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i  delikatesama  iz Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadamo  da ćemo kao organizatori uspejti  u namjeri da ostvarimo  i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo  pred sebe postavili  te da ćemo ispratiti sve aktualne tokove iz ove oblasti.

Jedan od osnovnih ciljeva  ovog festivala je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina  i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost  ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nesto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.

Iako  Bosna i Hercegovina tek postaje prepozntjiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz vijekove bilo vrlo važna privredna aktivnost.

Ovaj festival je produkt timskog rada kome su, pored organizatora i učesnika, podršku dali Vlada tuzlanskog kantona,  Grad Tuzla,  Bingo Tuzla, AKM Commerce, Eko život Tuzla,  Bosnaski kulturni centar TK , Kompanija Megle, Sparkasse Bank, BH Telekom, Rudnik Mrkog Uglja Banovići, Meli Voda te mediji OBN Televizija, Radio M, RTV TK, RTV7, Vesta radio, Radio kameleon i portali tuzlanski.ba. Tip .ba , inter novine, eTrebinje.com , bljesak info i e-trafika.

Imena  učesnika Prvog bosanskohercegovačkog festivala vina i hrane Tuzla 2015., garantuju vrhunske delikatese i kapljice vrhunskih vina, a nama samo preostaje najaviti ih, i sve vas pozvati na događanje bez premca u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

 Živjeli!

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design