Provedite vikend sasvim drugačije: Restorani

Objavljeno: . u kategoriji Hrana i piće

Kada dođe vikend, svi uglavnom želimo da se ušuškamo u krevet, gledamo u filmove i odmaramo, te se već u nedelju uveče žalimo kako su nam brzo prošla dva slobodna dana a sutra je opet ponedeljak. Bez obzira na to kakvo je vreme napolju, pokušajte da ove subote ili nedelje uradite nešto drugačije – neka Vaš izbor budu restorani. Bilo da to oni u kojima nikada niste bili ili restorani u koje ste nekada često odlazili, priuštite sebi nove ukuse ili se podsetite nekih starih. 

Restoranski doručak

Restorani nude različite opcije za ovaj, najvažniji obrok u toku dana, te tako u svom meniju nude razne vrste kajgana, prženica, uštipaka ili tradicionalnih doručaka stranih zemalja. Zato biste mogli, umesto da birate klasičan doručak u pekari ili ono šta se u kući zatekne, ovaj vikend odvesti porodicu na pravo malo gastro putovanje ujutru. Restorani često nude i popuste na pojedine verzije ovog obroka, te ćete sebi za malo novca moći da priuštite nešto potpuno drugačije.

Ručak u restoranu

Iscrpljujuće kuvanje ručka nedeljom prepodne možete zameniti za ulepšavanje i izlazak sa partnerom i porodicom. Vaš izbor tako mogu biti tradicionalni srpski restorani ili eksperimentisanje sa stranim kuhinjama. Posebno su interesantni restorani koji u svojoj ponudi imaju kako domaća, tako i internacionalna jela, te se mogu prilagoditi svačijem ukusu. Ako je lepo vreme, restorani sa lepim baštama ili kraj reke biće pun pogodak za uživanje, te ćete moći neko vreme da provedete na svežem vazduhu. Sa druge strane, indijski, azijski ili meksički restorani mogu Vam otkriti nove ukuse i nova omiljena jela, te ih treba isprobati za sasvim nova iskustva.

Večera u restoranu

Ako Vam pri prvoj pomeni večere padaju na pamet romantični restorani sa svećama koji možda i nisu Vaš prvi izbor, nemojte odustati od večernjeg izlaska samo zato što Vas možda u tom trenutku mrzi da se spremate. Nećete se pokajati, jer mnogi restorani imaju i živu muziku koja kasnije može napraviti i dobar provod, te će tako dva spojiti u jedan. Kako bi večera trebalo da bude laganiji obrok, Vaš izbor mogu biti i riblji restorani na splavovima ili kraj reka, na kojima možete uživati u pogledu na grad. Restorani – pivnice sa ponudom različitih vrsta piva i obrocima sa kobasicama ili kolenicom u kupusu možda jesu malo teža varijanta večere, ali će zato doneti uživanje u ukusima.

Restorani i izbor deserta

Ako ste sladokusac, za Vas je veoma bitno i kakvu ponudu deserta imaju restorani, te možete unapred proveriti na internetu nude li neke od tradicionalnih slatkiša, kao što su baklave, tufahije, orasnice ili palačinke, ili pak imaju na meniju neke posebne kolače, torte i sladoled. Mnogi restorani sarađuju sa renomiranim poslastičarnicama, te se tako prava fuzija slatkih ukusa može naći pred Vašim očima. Kao najpopularniji, trenutno se izdvajaju čiz kejkovi, kap kejkovi i makaronsi, ali Vaš ozbor može pasti i na neku od mnogobrojnih vrsta torti. Tako i desert može predstavljati ključnu stavku kada su restorani u pitanju, ali može biti i motiv da se vikendom izađe iz kuće i isprobaju novi ukusi.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-11-2018
Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti
WEB design