Pravi izbor svadbene torte

Objavljeno: . u kategoriji Ljubav

Ceremonija svedbene torte na kraju svadbenog veselja predstavlja vrhunac tog dana i to je vreme kada je pažnja svih zvanica najviše okrenuta ka mladencima. Upravo iz tog razloga svadbene torte zaslužuju mnogo više truda i mnogo više pažnje nego što im se daje. Odgovor na to kako pronaći pravu i koliko vremena posvetiti prilikom izbora svadbene torte se ne zna ali postoji nekoliko saveta koji vam u tome mogu pomoći. Iako na prvi pogled odabir svedbene torte izgleda jednostavno, tek kada se upustite u taj poduhvat shvatićete koliko je to zahtevan i komplikovan proces u izboru prave svadbene torte.

 

Svadbene torte se smatraju deo ukupne svadbene dekoracije, tako da one ni po koju cenu ne smeju i ne treba da odskaču od onoga što ste zamislili i priredili svim zvanicama. Kako što smo već rekli, svadbene torte predstavljaju krunu svadbenog veselja i dolaze kao jagodica na vrhu predivnog kolača.

Izbor, savet, preporuka

Od prijatelja, porodice, bivših mladenaca, onih koji su prošli celu priču ili iz svadbenog kataloga pronađite poslastičarnice ili pojedince kojima je uža specijalnost priprema i dekoracija svadbene torte. Nazovite ih i dogovorite se za sastanak kako biste videli njihove radove i čuli predloge.

Pitajte za cenu. Nemojte da vas na kraju, ma koliko da ste spremni da platite, iznenadi trošak.

Jasno izrazite svoju želju

S obzirom na to da nećete izgled i konačnu sliku vaše svadbene torte videti dok ne bude gotova, morate jasno da izrazite sve svoje želje i očekivanja, da lepo opišete i na najbolji način rečima prikažete šta želite i koju poruku želite da pošaljete kako kasnije ne bi došlo do bilo kakvog nesporazuma. Ukoliko ste ideju za izgled i dekoraciju vaše svadbene torte dobili iz nekog časopisa poželjno je da ponesete sliku toga što ste videli i što biste želeli da dobijete.

Šta uraditi na sastanku povodom svadbene torte

Kada dođete na sastanak kod pravog profesionalca koji se bavi dekoracijom i izradom svadbene torte potrebno je da budete maksimalno opušteni, rasterećeni stresa, koliko je to moguće i puni pozitivnih misli i energije. U tome će vam naravno pomoći predlozi vašeg sagovornika ali i šećer koji ćete uneti prilikom obavezne provere ukusa kolača i torti koje oni proizvode. Ne zaboravite da svadbene torte ne karakteriše samo lep izgled već i odličan ukus koji se pamti, pokušajte da izbegnete komentare da je bilo najviše margarina.

Kada je u pitanju dekoracija, svedbene torte mogu da budu bajkovito, klasično, jednostavno, i na milion drugih načina uređene i oslikane. Na vama je da budete sigurni u to što želite i šta je sve moguće da se izvede. Ukoliko želite dekoaraciju koja će pored svega imati na sebi i sveže cveće kao ukras na i oko torte, dogovorite se sa dekoraterima ko će ga nabaviti. Ako ste to vi, obavezno pitajte kada treba da ga dostavite. Ne libite se da pitate da li uz porudžbinu svadbene torte dobijate gratis tortu za mladoženju ili neke druge kolače za venčanje i svadbeno veselje.

Potrebno je da se dogovorite koliko će tačno ovo zadovoljstvo da vas košta a potom da se dogovorite i o uslovima plaćanja. Budite spremni da ostavite depozit kada se odlučite, ali se raspitajte o povratu novca ukoliko odustanete ili se predomislite. Ukoliko ne možete da dobijete povrat novca morate da budete sigurni da ste doneli dobru odluku i napravili najbolji izbor svadbene torte. Odredite tačno mesto i vreme preuzimanja torte. Ako će je oni dostaviti potrebno je da ostavite adresu i tačna uputstva kako i gde i kada da je dostave, a ukoliko je to na vama morate da obezbedite prevoz i naravno da to ne zaboravite.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

21-09-2018
Najava: "Filmski kampus Trebinje" (Video)
WEB design