Kako da ne pogrešite kad birate muziku za venčanje

Objavljeno: . u kategoriji Ljubav

Odlučili ste, konačno, da sa voljenom osobom otpočnete zajednički život i planirate budućnost?  Jedna od prvih obaveza je da organizujete svadbeno veselje i odmah nailazite na probleme, nedoumice, pojavljuje se bezbroj pitanja bez odgovora. Ne paničite nego počnite da rešavate jedan po jedan problem, nedoumice pretvorite u čvrsta rešenja, na pitanja odgovarajte kako se pojavljuju.

Jedan od mogućih problema je i kako odabrati muziku, odnosno bend za svadbe. Dobro izabrani bend za svadbe će vam napraviti pravu atmosferu, vaše svadbeno veselje će se pamtiti, gosti će biti zadovoljni a vi ćete dugo vremena posle svadbe sabirati utiske i sećati se pojedinosti sa veselja. Zato morate znati šta želite i odmah početi delovati korak po korak.

Poslušajte izabrani bend za svadbe uživo

Bend za svadbe možete pronaći preko interneta, po preporuci prijatelja, iz ličnog iskustva, ukoliko ste prisustvovali nekoj svadbi a bend za svadbe vam se svideo. Nemojte previše da se oslanjate na internet ili preporuke, jer najbolje je lično iskustvo. Kada ste odredili kriterijume, minimume i maksimume preko kojih ne možete preći, skratite spisak bendova za svadbe i pokušajte da ih vidite i čujete uživo, odnosno, to mora da vam bude prioritet a ne neki snimljeni materijal koji može da se izmontira i ne predstavlja verodostojno izabrani bend za svadbe.

Prvo morate, naravno u dogovoru sa partnerom, da odlučite koju vrstu muzike želite da vam svira bend za svadbe. U današnje vreme parovi se odlučuju da bend za svadbu svira 70 – 80 % domaće i strane pop i rok muzike i 20 – 30 % narodnjaka i turbofolka. Morate imati na umu da će na vašoj svadbi biti prisutne sve generacije, pa prema tome dogovarajte i repertoar  i program. Za starije, recimo, zahtevajte od benda za svadbu da sviraju starogradske pesme, poneku sevdalinku ili stare narodnjačke hitove. Bitno je da ima muzike za sve, da se svi opuste i lepo osećaju i zabave. Tek tada možete da mislite i na sebe, odnosno da dogovorite muziku za svoju dušu i vašeg partnera.

Na vašu odluku o izboru benda za svadbu će sigurno uticati i cena svirke. Danas možete računati da će vas to zadovoljstvo koštati oko 1500 evra, ukoliko želite da obezbedite kvalitetan bend za svadbu. Cena, naravno, zavisi i od vašeg budžeta i pokušajte da pregovarate  o tome sa predstavnikom benda za svadbe. Ne ustručavajte se da postavite pitanje bakšiša. Ako je bakšiš uračunat u cenu onda nema naručivanja pesama. Tada zajednički napravite programsku listu koja će obuhvatiti sve ono što će zadovoljiti vaše goste. Za nekoga je ta varijanta prihvatljivija jer onda neće biti „okupiranja“  benda od strane pripitih rođaka i prijatelja koji bi da se samo oni zabavljaju „za sve pare“.

Obratite pažnju na detalje prilikom izbora benda

U zavisnosti od toga koliko vam je na raspolaganju prostor za veselje, obično je to restoran, morate da dogovorite i trajanje žive svirke benda za svadbe, kada počinju, kada završavaju, koliko pauza će praviti i u kolikom trajanju i slične „sitnice“. Pošto se veselja retko kada završe u dogovoreno vreme,morate obavezno ukalkulisati u cenu dodatni sat svirke benda za svadbu, jer će vas taj sat skupo koštati ako nemate prethodni dogovor.

Vrlo je važno koliko članova ima vaš bend za svadbe, jer sve troškove jela i pića plaćate vi. Ukoliko ste ograničeni sa budžetom, to može biti vrlo značajna stavka.

Svaki bend za svadbe ima svoj kalendar nastupa, pa vodite računa da rezervišete muziku, koju ste izabrali, na vreme i u odgovarajućem terminu.

Kada ste išli korak po korak i na ovaj način obezbedili bend za svadbu, možete biti sigurni da će vaše veselje, bar što se muzike tiče, ostati svima u pamćenju.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design