Tinder - aplikacija koju zovu "seks pijaca"

Objavljeno: . u kategoriji Ljubav

"Seks pijaca", "revolucionarni alat za lenje muškarce (žene)", "aplikacija za casual seks"... Saradnica MONDA "Kika" vas uvodi u svet Tindera.

"Naravno da sam na Tinderu! Pa ko nije!?", nasmejala mi se cimerka u lice kada sam odlučila da je anketiram za ovu priču.

Ona je Poljakinja, povremeno živi i radi u Los Anđelesu, ali trenutno u Londonu snima dokumentarac.

"Čula sam razne priče i svako ima drugačije iskustvo i mišljenje o ovoj trenutno vrlo dominantnoj aplikaciji za zabavljanje. Želim i ja, sopstven", nasmejala se dok je zavisnički proveravala sa kim je danas imala Match ili jel'te s kim se uparila.

Upoznala je bivšeg dečka upravo preko Tindera. Bilo je tu puno suza, neprospavanih noći, ali i dobrog seksa i ona još misli na njega. Kaže da se oseća manje usamljena dok lista slike brojnih muškaraca koji se nude preko ove mobilne aplikacije.

"Ova iluzija da nisi sam je strašno primamljiva. Ne moraš da ides po kafićima i osećaš da su svi dostupni. Ukoliko mi se nešto ne svidi samo kliknem na unmatch i krenem ispočetka".

U čemu je ovaj app toliko specijalan? Zapitala sam se i ja kada sam saznala da ima 50 miliona aktivnih korisnika!? A moram da priznam da je i meni i dalje kao bivšem korisniku, zavisniku, vrlo fascinantan (čini se kao da će nam uskoro biti potrebni centri i za ovo odvikavanje).

Elem, i ja živim i radim u Londonu, gde su bukvalno svi raspomamljeni zbog ove aplikacije pa mi je čudno kako nije rasprostranjena i u Srbiji!

Volim statistiku, pa znam da istraživanja pokazuju da Tinder zavisnici čekiraju i do 11 puta dnevno, kao i da mu posvećuju u proseku oko 90 minuta, a novitet je i da ga čak i holivudske zvezde isprobavaju.

Svidela mi se konstatacija jednog od mojih Tinder poznanika, da je ovo revolucionarna alatka za lenje muškarce. Saglasila sam se sa njim, jer je sigurno od velike pomoći onima koji puno rade, često putuju i nemaju vremena za ispijanje kafice, a kamoli obaveze.

Kada se pojavio na sceni socijalnog networkinga bio je klasifikovan kao aplikacija za casual sex. Najlakši način da u svojoj neposrednoj blizini detektujete osobu suprotnog ili istog pola, koja ima iste afinitete kao i vi. Koristi GPS i može da vas locira i tako preporuči čak i komšiji.

Kao što već rekoh, imala sam i ja nalog. A to je vrlo lako ukoliko imate Facebook, odaberete slike koje vas najbolje predstavljaju i ponešto napišete o sebi. Stručnjaci tako preporučuju ukoliko želite najbolje rezultate. Sigurno je i da se ništa od dešavanja neće prikazati na FB-u, što je vrlo visoko kotirano na listi zašto treba koristiti ovaj app.

Tinder, koji ja zovem sex pijaca u diskusijama, omogućava da na osnovu izgleda odlučite ko vam se sviđa i da li ćete tu osobu, na svom pametnom telefonu, prevući desno (DA) ili levo (NE). Sledi čekanje kako bi se videlo da će i ta osoba reagovati na vas pa ako se napravi "bingo kombinacija" nastavljate igru…

Iskreno, izašla sam sa desetak muškaraca na taj način. Jednom sam se i ja zaista zaljubila, čak sam bila ubeđena i da će veza potrajati, što se, nažalost, nije desilo. Sa tri muškarca sam se i kresnula, a ostale otpisala kao nepodobne.

Ja sam ženkica, koja frekventno putuje u potrazi za pričom i često je usamljena! Kažu da sam lepa i zgodna i možete da me zamislite kao plavušu, crnku ili riđokosu, po ukusu. Grudi su mi, kako moj omiljeni balkanski ljubavnik kaže, idealne, ni prevelike ni premale. Guza, trenutno, vrlo čvrsta. Ne volim da budem sama! Da se razumemo, još uvek tražim ssrodnu dušu, ali do tada... PUNIM PLUĆIMA!

Moram da priznam da je bilo interesantno pre nego što sam rešila da ukinem Tinder. Ne verujem da bih se u regularnom kafiću upoznala sa poznatim seksepilnim nemačkim bubnjarom koji je bio na proputovanju. Danskim producentom dokumentaraca, izuzetno inteligentnim ali pomalo mlakim, koji snima priču o indijskom popu Rafaelu dok isti širi hrišćanstvo po svetu. Ili pak sa lepo vaspitanim švedskim učiteljom pevanja, seksu vrlo posvećenom koji je, btw, podučavao dragu mi pevačicu Lykke Li kako da otpeva još dražu pesmu 'I follow rivers', a boravio je i na Kosovu sa zaduženjem da raspevava i UNPROFOR vojnike.

Sa prijateljicama, koje takođe koriste Tinder, bistrila sam i filozofirala o teoriji verovatnoće da su naša uparivanja sudbinska. Još tražimo srodnu dušu i verujemo u slučajnosti. Kako moja sestra voli da kaze: "Sve što nam se desi je neka slučajnost, a u toj slučajnosti se ogleda kosmička lepota".

Možda u tome i leži čar ovog izuma.

S nadom da će odabrani biti iskren i smatrajući da je vrlo bitno, postavljale smo pitanje zašto si na Tinderu? Odgovori su bili interesantni:

- Kladio sam se sa drugom ko će izaći sa više devojaka;

- Drugari su bili zabrinuti jer samo radim pa su napravili nalog umesto mene;

- Tu sam jer sam tu;

- Devojka i ja trenutno nemamo seks;

- Žena i ja se razvodimo;

- Dosadno mi je;

- Samo radi ćaskanja, nisam do sada spavao ni sa jednom preko Tindera.

Naravno, ima i onih koji otvoreno priznaju da Tinder koriste da bi oslobodili svoj libido.

Isti prijatelj sa početka priče, Adam, priznao mi je da mu je cela igra postala toliko interesantna da je u jednom trenutku lajkovao svaku devojku koja mu je bila u neposrednoj blizini.

"Prst mi je po inerciji prelazio na desnu stranu, a ja sam iščekivao da vidim koja devojka je kliknula mene i da li će nam se hemije poklopiti", sa neznatnom nelagodom mi je to pričao, dodajući da ništa nije prihvatao ozbiljno.

Na pitanje da li je u kontaktu sa nekom od devojaka koje je sreo, odsečno je odgovorio: "Ne" (osim sa jednom, kikoćem se u sebi).

Objasnio mi je da ih je sretao samo vikendom, kao i da su nekako prećutno i on i devojke nastavljali dalju pretragu…

Druženje putem ove liberalizovane alatke, koju pojedini izjednačavaju sa upoznavanjem u baru, procenom privlačnosti na prvi pogled, zvuči vrlo jednostavno i lako. Možda malkice površno, ali mnogi su se tako smuvali. Ironična sam. Ostavljam psiholozima da raščivijaju delovanje ove devijacije, ups, pardon, mislim aplikacije na buduće generacije.

Činjenica je da je ovde blamiranje svedeno na minimum i da mnogima to vrlo prija. Ukoliko ste kliknuli pozitivno na određenu osobu ona to nikako ne može saznati dok ne klikne na vas. Takođe, niko ne može da vam pošalje poruku ukoliko niste upareni.

Adam iskusno savetuje oprez, a pridružujem se i ja jer igra jednostavno mami da je nastavljate iznova i iznova.

"Ukoliko ste ozbiljni u potrazi za odgovarajućom osobom, morate biti fokusirani... Dešavalo mi se da totalno zaboravim na zgodnu cicu koja me je koliko juče oduševila", iskreno će.

Adam...

Sa njim sam se upoznala preko Tindera. 

"Obuci nešto neobavezno, čipkasto, dovoljno seksi za prvi 'kres', a lako za skidanje", poručio mi je mozak.

Sedeli smo dva sata na sunčanoj klupi. ZLagano smo ispijali kafu i ispitivali se pogledima. Jedina stvar koju volim više od seksa, dobro, samo malkice više, jeste kvalitetna razmena informacija dobro odstajalih u sivim ćelijicama. Nije toliko stariji od mene, ali ostavlja bogatije nasleđe iza sebe. Sina i gomilu srećnih ljudi koje je zadovoljio svojim… sviranjem. Imali smo seks u njegovoj letnjoj kućici kraj vode. Dobitna kombinacija, bar u mom slučaju. Da obogati romantiku vodio me je čak i do restorana "Dubrovnik". Možete misliti koliko me je takav trud raspomamio :)

Sa Adamom sam nastavila da se družim. Imamo razne teme za pričanje, a i često me uveseljava pričama o devojkama sa Tindera. I nikada ne pričamo o našem danu.

Inače, on je sada prešao na naredni nivo jer se pojavila i nova aplikacija Tinder plus. Premijum dodatak je idealan za njega jer često putuje. Ljubitelji sada mogu uz pomoć Pasoša i Premotavanja da se uparuju i sa nekim ko je na drugom kraju sveta, kao i da, ukoliko su greškom nekog bacili u koš, vrate u igru. Pasoš sam zamislila kao neku vrstu teleportovanja jer se možete naći uz novog frajera na novom mestu uz pomoć samo jednog klika.

Zamislite i vi kompletno isplanirano putovanje ili odmor, ukoliko ste sami. Pre polaska na put se jednostavno povežete sa nekim ko živi tamo gde putujete i eto zagarantovne zabave. Sećm se da sam imala sličnu situaciju sa likom koji živi u Amsterdamu. Bio je vrlo voljan da me sačeka na aerodromu i pravi mi društvo za vreme mog boravka tamo.

Praktično. Ah, da, za razliku od prvog Tindera, koji je besplatan, ovaj dodatak se plaća.

Kika/Mondo.rs

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design