Prostitucija u Dubrovniku: Ima naših, ali uglavnom su iz Trebinja, Crne Gore i Srbije

Objavljeno: . u kategoriji Ljubav

Izvor: dubrovackidnevnik.hr

Dolaskom ljeta i ljetnih mjeseci, osim privatnih smještaja, hotelijera, ugostitelja, povećanju poslovnih aktivnosti i obima posla nadaju se i ostale uslužne djelatnosti, kako one legalne, tako i one koje to nisu.

Prodavačice ljubavi svoju ljubav najviše prodaju ljeti kada je i interes naravno veći. Platežno sposobni, turisti koji uz noćni život i gastronomiju traže nešto više, to više pronalaze čak i u Dubrovniku. U internet i novinskim oglasima nalaze se mnoge djevojke koje unovčavaju svoje tijelo pod krinkom djevojaka za pratnju ili pak masažu.

Dobro upućeni u ovu 'materiju' su za Dubrovački dnevnik rekli kakva je situacija ove godine i kako su makroi danas puno oprezniji u svom poslovanju od onih koji su ranije 'operisali' kada su turiste zamjenjivale NATO snage, a kasnije i vojnici s nosača aviona i brodova.

Tada je to bilo znatno jeftinije, još su u opticaju bile i njemačke marke, ali su granice sa komšijama bile ipak malo tvrđe, teže je bilo proći granicu, a da te niko ništa ne pita. Bilo je, kaže naš izvor, više žena iz Grada koje su čak bile i udane, kojima supružnici nisu ni znali što im supruge rade, to su ponekad bile i žene pomoraca kojima novac i nije bio prijeko potreban.

No, dolaskom interneta i mreža za upoznavanje mnogo se promijenilo u toj djelatnosti. Naš sagovornik, inače bivši portir, govori nam kako se to može uporediti s turističkom djelatnošću. Mnogi su turoperatori u cvatu interneta izgubili svoje goste i sve manje i manje prodavali paket aranžmana. Tako su i same prostitutke same otišle na tržište i ponudile svoje usluge bez makroa!

I zaista na jednoj internet stranici, kojoj je opis Katalog zabave za poslovne putnike, nalazi se šest djevojaka. Među njima je i Tereza, mlada studentkinja koja studira u Dubrovniku. Ona poziva one koji su na poslovnom putu i koji se osjećaju usamljeno da je nazovu. Cijena njenih usluga je 6 hiljada kuna za jedan sat ili 15 hiljada kuna za cijeli dan. U navedenoj 'ponudi' se nalazi i Mirela iz Srbije. Ona je tu preko sezone i njena cijena je 1500 kuna, a cijeli dan ona može biti samo vaša za nešto više od 7 hiljada kuna.

Ni taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima 'girl for seks', a dobro informisani taksist može, a i ne mora pomoći. U velikom broju slučajeva sve završi u striptiz klubu.

S druge strane Grada, točnije u Marinama, Luci Gruž i na svim ostalim privezištima situacija je totalno drugačija i elegantnija. Brojne djevojke na jahtama dolaze i odlaze iz luke u Luku. Dolaze organizovano avionima, dočekuju ih turističke agencije i prevoze do broda. One su za javnost prijateljice, djevojke i supruge, dok ih u stvarnosti njihovi 'sponzori' nikada prije nisu niti vidjeli.

Dobro upućeni 'turistički' radnici nam kažu da, unatoč jakoj kontroli i efektnoj policiji, uvijek ima svodnika u Dubrovniku, a svoje djevojke za posao po jahtama i dubrovačkim hotelima najviše dovode iz Trebinja, Crne Gore i Srbije, a mnogi Dubrovčani zimi pohode Trebinje u potrazi za dobrim gastronomskim i ljubavnim užicima.

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

15-12-2018
Doktor Ranko Rajović: Evo šta se dešava sa detetom kada mu kupite mobilni telefon!
15-12-2018
Cvijanovićeva za "Nezavisne": Budućnost je u jakim institucijama Srpske
14-12-2018
Održan sastanak Koordinacionog tima za izradu novog srednjoročnog plana kapitalnih investicija
WEB design