Virusi napadaju sa svih strana - Kako protiv prehlade?

Objavljeno: . u kategoriji Život i zdravlje

Jesen je godišnje doba kada smo posebno izloženi raznim sezonskim bolestima poput prehlade i gripa. Saznajte kako izbjeći ove neugodne bolesti.


Za dobru obranu od gripa ili prehlade naročito je važno imati jak imuni sistem koji zapravo djeluje. Naše tijelo se samo bori protiv svih vrsta spoljašnjih napada, ali treba biti u top formi da bi odbrana imala efekta.

Danas postoje mnogi lijekovi koji će osnažiti odbrambeni sistem našeg organizma, ali ipak, prije nego što odete u apoteku pokušajte kod kuće sebi pripremiti neko prirodno sredstvo. Prirodni lijekovi mogu biti itekako moćni, posebno ako ih uzimamo kao sredstvo prevencije neke bolesti.

Namirnice koje svakodnevno koristimo u kuhinji, čuvamo u kuhinjskim ormarićima mogu biti jako efikasne pogotovo ako znamo da ih dobro kombinujemo.

Jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za jačanje imuniteta je svakako domaći med u koji stavimo narendani korijen đumbira. Recept za ovo vam ne treba jer se radi doslovno o sledećem: narendajte manju količinu đumbirovog korijena i pomiješate ga zajedno sa medom. Takvu smjesu uzimajte svako jutro na prazan želudac po jednu kašičicu.

Za dobro stanje odbrambenih snaga u organizmu dobro će Vam doći bijeli luk. Ova namirnica nadaleko je poznata svim domaćicama, kao začin. Međutim, naše bake bijeli luk znaju koristiti i kao prirodni lijek. Ne treba vam neki poseban recept, iako ih ima dosta, nego jednostavno svako jutro progutajte jedan čen bijelog luka. Na taj način nećete imati neugodni zadah iz usta, a bijeli luk će se lagano kroz neko vrijeme razgraditi u vašem želucu.

Ako Vas je prehlada već uhvatila – i za to postiji efikasno riješenje. Evo lijeka za vas:

Ovo je jako djelotvoran prirodni lijek protiv prehlade. Doduše, za pripremu ovog lijeka, osim prirodnih sastojaka biće Vam potrebne i šumeće tablete ili vitamin C u prahu.

Za spravljanje lijeka uradite sljedeće: U 1,5 litar prokuvane i ohlađene vode dodajte kašiku krupne morske soli i sok od jednog limuna. U tu mješavinu dodajte i 1 gram askorbinske kiseline. Ovu kiselinu vjerojavatno nemate kod kuće, ali je lako možete pronaći u šumećim tabletama ili vitaminu C koji se prodaje u prahu. Pomiješajte sve to, a po želji možete zasladiti domaćim medom.

Dobijeni rastvor popijte lagano, kroz sljedećih sat i po do dva sata.

eTrebinje
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design