Udahnite novi život svom potkrovlju

Objavljeno: . u kategoriji Život i zdravlje

Postoji li lepše i romantičnije mesto za život od potkorvlja? Ali, postoji li i komplikovanije mesto za uređenje od potkorvlja? Iako malo po kvadraturi, potkrovlje ume da zada toliko muka kada je uređenje u pitanju da biste rado svu njegovu romantiku menjali za bilo koji drugi stan koliki god on bio!

Upravo zato što je reč o malom prostoru koji treba da bude funkcionalan za život poput bilo kog drugog stambenog prostora, u potkrovlju je važno voditi računa o svakom detalju i pametno iskoristiti svaki kvadrat. Srećom pa postoje rasklopive konstalacije nameštaja koje se lako transformišu u trpezarijski sto sa stolicama, ili ormar koji takođe može da bude i krevet u zavisnosti od toga kako ga „otvorite“, ali na nekim stvarima nekako je nemoguće „štedeti“ ili vi to prosto ne želite. Na primer, nikakav novi izum kada je nameštaj u pitanju ne može da zameni uživanje u udobnoj ugaonoj garnituri koja pruža „spas“ ne samo vama nakon napronog dana na poslu ili jedva dočekanog vikenda, već i vašim prijateljima sa kojima volite da se družite baš u svom domu. Ali, zapravo, ugaona garnitura ovde nije nikakav problem jer će se ona, baš zbog svih svojih prednosti, odlično uklopiti u vaš mali dom!

Potkrovlje + ugaona garnitura – kakav spoj!

Kao što smo već spomenuli, potkrovlje je vrlo romantično i lepo za život, a dodatni „šmek“ daće mu upravo ugaona garnitura. Ona može biti smeštena tik ispod krovnih prozora kako biste mogli da uživate ne samo u udobnosti svog nameštaja, već i u savršenom pogledu na nebo. S obzirom na to da u stanu nemate mnogo prostora, ugaona garnitura vam sasvim sigurno može poslužiti i umesto kreveta, te time dobijate 2 u 1 – savršeni kutak za druženje sa porodicom ili prijateljima, ali i kutak u kome ćete moći da se odmorite, naspavate ili jednostavno uživate sami sa sobom. Zbog praktičnosti i višestruke namene, jako je važno da odaberete ugaonu garnituru koja je udobna i koja zaista može poslužiti svrsi koju ste joj „predodredili“.

Za savršenu ugaonu garnituru, ali i opremljenost celokupnog prostora, važno je da odaberete boju nameštaja koja će se uklopiti u stil vašeg stana, ali i koja će u vama buditi pozitivne emocije kako biste od svog doma zaista napravili prostor za uživanje. U minimalistički uređenom potkrovlju, atraktivna ugaona garnitura jarke boje odlično će oplemeniti ceo prostor, a u skladu sa njom možete odabrati ukrase i detalje kojima ćete „zaokružiti“ ovu priču.

Napravite celinu tako što ćete prema boji i dizajnu ugaone garniture odabrati i ostatak nameštaja i „dodataka“ poput ormara, stočića, tepiha, zavesa i drugih stvari koje jedan stan zapravo čine domom. Na kraju, ne zaboravite da svom potkrovlju date lični pečat odabirom vama značajnih ukrasa, cveća, sveća, fotografija i drugih sitnica.

Sa ugaonom garniturom u svom potkrovlju svakako štedite prostor, ali dobijate i više od samo još jednog komada nameštaja – ona će ulepšati vaš stan, pružiti mu toplinu, udobnost i prijatnu atmosferu i načiniti ga pravim mestom za uživanje, kako vama, tako i vašim dragim gostima. Potkrovlje jeste samo po sebi zanimljiva „priča“, ali će uz ugaonu garnituru svakako biti još lepše, zabavnije i prijatnije mesto za život.

eTrebinje

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-04-2018
Dodik: Volio bih da u Predsjedništvu niko nikome ne smeta i niko nikoga ne osporava
23-04-2018
Nik Dučić komandant "Bondstila" - Slavimo Nikoljdan i planiramo posjetu Trebinju