Kako izbaciti otrove iz organizma

Objavljeno: . u kategoriji Život i zdravlje

Tokom života ljudi unesu u sebe mnogo otrvonih, odnosno toksičnih materija. Kako bismo što redovnije i zdavije živeli potrebno je te otrove izbaciti iz organizma.

Kako se to može uraditi i izvesti?

Detoksikacijom organizma prirodnim putem, namirnicama koje potpomažu izbacivanje otrova, ali i konzumiranjem velikih količina tečnosti, prvenstveno vode.

Kratki saveti za pravilnu detoksikaciju organizma

Konzumiranjem što veće količine tečnosti, Vaš organizam će izlučivati štetne produkte, na taj način će se početi sa detoksikacijom organizma.

Zdrava ishrana i postepeno izbacivanje životinjsih namirnica je, svakako, sledeći korak i savet.

Uz to, cigarete i kafa isto moraju, barem u periodu detoksikacije organizma, da se izbace. Gazirana pića, preterana upotreba šećera i soli trebalo bi, ako ne može da se prekine u potpunosti, barem da se organiči na minimum.

Postoji još jedna „caka“ kod detoksikacije organizma, a to je korišćenje diuretika tokom čišćenja. S tim ćete pojačati rad creva i izbacivanje toksina će se povećati.

Treba naglasiti  da se ovim sredstvima mora biti oprezan, i ne sme se preterivati, kako se ne bi narušila normalna crevna flora. Sledeći savet tokom detoksikacija organizma, ali i inače, je fizička aktivnost - 5 do 15 minuta svako može da odvoji za to. Svako ko Vam kaže da nema bar tih 5 minuta dnevno na raspolaganju za fizičku aktivnost – samo traži izgovor kako je ne bi radio.

Uz fizičku aktivnost obezbedite sebi dosta sna. Dobar savet je i da s vremena na vreme, posebno ukoliko ste vernik, držite i post. To Vam svakako može pomoći u detoksikaciji organizma.

Lekovite namirnice, a ujedno služe i za čišćenje organizma

Veoma efikasan, lekovit i čaj u koji veruju mnogi. To je zeleni čaj.

Možda i jedan od najblagotvornijih. Uz pomoć ovog čaja bićete napunjeni antioksidansima, a ujedno on sprečava i umor.

Limun i limunada su sledeće namirnice, odnosno napitak, koji potpomaže tokom procesa detoksikacije organizma. U klasično napravljenu limunadu možete dodati i cimeta, ali i malo meda.

Ukoliko želite efikasno da očistite i svoju krv, idealan za ovo je čaj od listova koprive. On podstiče i rad jetre, a pojačava i cirkulaciju, a sve to dovodi i do brže detoksikacije organizma. Uz pomoć đumbira ćete ubrzati Vaš metabolizam i smirićete eventualne glavobolje. Ova čudesna biljka ubrzava sistem za varenje, a na taj način i pospešuje izbacivanje otrova iz Vašeg tela.

Tu je i veoma ukusno voće – ananas. On u sebi sadrži enzim koji ima moć da rastvara proteine i na taj način se ubrzava varenje. Sve navedene namirnice slobodno možete da koristite u isto vreme.

Detoksikacija organizma ne sme da se odvija brzo, nego mora da bude postepeno. Što se radi na brzinu ni ne može da da željene rezultate. Ukoliko se budete držali nekih od navedenih saveta – osećaćete ogromnu promenu u Vašem telu, a zdravlje će se samo po sebi podrazumevati.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-11-2018
Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti
WEB design