Kreativni pokloni za slavu koji će se svima dopasti

Objavljeno: . u kategoriji Život i zdravlje

Kada su pokloni u pitanju, ljudi se dijele na one koji više vole da ih primaju i one koji uživaju da poklanjaju drugima. Ukoliko spadate u one koji jedva čekaju povod da pruže neki znak pažnje dragim osobama, u narednim redovima pročitajte naše prijedloge poklona za predstojeće slavske dane.

#1 Dekorativni elementi u kombinaciji sa cvijećem

Toplinu jednog doma čine male stvari, a prije nego što se uputite kod prijatelja ili rodbine na slavu, razmislite koji bi se to ukrasi uklopili u njihov ambijent.

Provjerena opcija su ramovi za fotografije koji se izrađuju u najrazličitijim oblicima, a po izboru možete izraditi i ubaciti neku fotografiju koja će značiti domaćinima. Najljepši dodatak ovom poklonu su čokolade i cvijeće koje možete pokloniti ženama, ali i jačem polu.

Svaki cvijet i boja imaju određenu simboliku, pa se u cvjećari dodatno raspitajte šta je najprikladnije za vaše prijatelje. Žute ruže su simbol bogatstva i izobilja, dok se bijela boja vezuje za dobre namjere, iskrenost i prijateljsku ljubav, pa sa ovim izborom ne možete pogriješiti.

Još jedna dobra opcija je oslikavanje čaša i stakla koje je postalo vrlo popularno, pa razmislite o staklenim predmetima ručno uređenim bojama i detaljima. Slike i figure su takođe zanimljiv poklon, pogotovo ako imaju neku naglašenu simboliku.

#2 Knjige i vino, klasika koja nikada ne izlazi iz mode

Izbor poklona u najvećoj mjeri zavisi od toga koliko ste bliski sa osobom za koju ga birate. Ako se vodimo običajem da se za slavsku trpezu obično pozivaju bliska rodbina i dragi prijatelji, onda bi trebalo da poznajete domaćine dovoljno dobro da bez problema izaberete neki zanimljiv naslov za njihovu kućnu biblioteku.

Knjiga spada u red klasičnih poklona, ali sa njom nikada nećete pogriješiti. Dovoljno je da znate kakva su interesovanja vaših prijatelja i da ih obradujete novim štivom za čitanje. S obzirom na povod o kome je ovdje riječ, naša preporuka su najpopularniji romani, knjige koje objašnjavaju srpske običaje, priručnici sa receptima za domaćice ili nešto specifično, tematski blisko vašim prijateljima.

Kada knjigu ukombinujete sa flašom kvalitetnog vina ili nekog drugog pića, možete biti sigurni da će se vaš poklon izuzetno cijeniti. Lijepa dekoracija je uvijek poželjna, pa knjigu možete uvezati u traku sa neobičnim dezenom, ispod koje ćete dodati poruku ili posvetu.

#3 Poslužavnici, šolje, blenderi - praktičnost na prvom mjestu

Kada želite da spojite lijepo i korisno, razmislite o tome šta je članovima jedne porodice zaista potrebno. Kako bi vaš poklon bio svakodnevno upotrebljiv, a ujedno i dovoljno poseban i zanimljiv, potrudite se da birate neobične stvari sa dezenima. Na primjer, ako je set šolja za kafu jedna od vaših ideja, kupite neki sa zanimljivim oblikom ili ručnim radom.

Stalak za šolje je takođe vrlo koristan element, koji, za razliku od samih šolja nemamo svi u kuhinji, pa razmislite i o ovoj opciji. Poslužavnik za kolače ili čaše za šampanjac će sigurno biti upotrebljeni na prvoj proslavi ili već na sljedećoj slavi, tako da se i za njih možete odlučiti u svakom trenutku. Ono što će sigurno obradovati i starije i mlađe članove porodice je aparat za toplu čokoladu ili blender za voće, a u vrijeme slava su ovi proizvodi često na akcijama.

Dodatni savjeti za originalniji poklon

Dekoracija i njen vizuelni efekat su prvi koji privlače pažnju, dok je sama suština poklona zadržava. Budite kreativni i potrudite se da upotpunite doživljaj tako što ćete pronaći zanimljivu traku, mašnu ili ukrasni papir i upakovati predmet koji poklanjate. Ovu uslugu mogu da vam pruže i brojne cvjećare, knjižare i samoposluge po vrlo niskim cijenama.

Cvijeće i piće su tradicionalni slavski pokloni, pa nemojte da ih izostavljate ni kada odlučite da poklonite nešto specifično. Bilo da dolaze kao glavni poklon ili dodatak, uvijek predstavljaju znak pažnje i poštovanja, a onaj ko ih poklanja važi za osobu koja ispunjava tradiciju i kriterijume dobrog ukusa.

Personalizujte poklon čestitkom, porukom ili nekom drugom sitnicom koja će ostaviti vaš lični pečat. Ovakvi pokloni se uvijek više cijene od onih koje kupujemo u prolazu i pružamo samo da bismo ispoštovali običaj.

A ukoliko niste u mogućnosti da na neku slavu odete, kako bi ispoštovali domaćine možete im bar poslati sms čestitke za slavu.

D.A.

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-11-2018
Skupština grada: Usvojeni nacrti drugog rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu
WEB design