Danas Košarkaški sabor

Objavljeno: . u kategoriji Sport

U Trebinju će danas biti održan tradicionalni Košarkaški sabor u okviru koga će utakmice odigrati muške i ženske reprezentacije Republike Srpske i lige Srbije.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srpske Boris Spasojević rekao je Srni da je Trebinje prvi put domaćin Košarkaškog sabora, te da je cilj Saveza promocija svih gradova u Republici Srpskoj.

Spasojević je, nakon večerašnje sjednice Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske u Trebinju, rekao da je sve spremno za održavanje ove sportske manifestacije.

On je naveo da je novina ovogodišnjeg sabora što će utakmicu igrati i ženske reprezentacije Srbije i Republike Srpske, koje će činiti najbolje igračice iz domaćih liga, a sve sa ciljem promocije i popularizacije ženske košarke.

Utakmica ženskih reprezentacija biće odigrana sa početkom u 15.00 časova u trebinjskoj dvorani "Miloš Mrdić", a muških selekcija u 17.00 časova.

"Ove utakmice su vrlo značajne za Košarkaški savez Republike Srpske", ocijenio je Spasojević i dodao da će na Košarkaškom saboru biti izabrani najbolji igrač i igračica za 2016. godinu, te da će biti održano i takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki.

Spasojević je napomenuo da će Saboru prisustvovati predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i druga poznata imena iz svijeta sporta.

Organizator Košarkaškog sabora je Košarkaški savez Republike Srpske, a jedan od pokrovitelja je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji će sutra u 10.00 časova organizovati prijem za predstavnike košarkaških saveza Srpske i Srbije.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

24-04-2018
Najava: Promocija knjige "Nevesinjska brigada u ratu 1992-1995"
Najava: Promocija knjige "Nevesinjska brigada u ratu 1992-1995"

23-04-2018
Dodik: Volio bih da u Predsjedništvu niko nikome ne smeta i niko nikoga ne osporava